De lokala busslinjerna runt om på El Hierro  fungerar förhållandevis väl, så man har all anledning att prova på att åka med de övriga invånarna. Dock så  rekommenderar vi verkligen att man Momondo.se så att friheten ökar och att man kan åka vart man vill på ön, men tänk på att du bör vara en van bilförare för att köra på El Hierro. Men lite nyttig information kommer här om hur uthyrningen går till på ElHierro.

Bästa uthyraren på Elhierro

Vårt tips här är hemsidan Momondo.se som jämför hyrbilsfirmorna åt dig gratis och hjälper dig att hitta det bästa och mest prisvärda alternativet.

Vi nämnde tidigare att kör runt med bil på El Hierro är en oförglömlig upplevelse, då du kan slinka in på små avkrokar dit bussarna inte går och få en härlig direktkontakt med invånarna. Vägarna är i fint skick,  framför allt utmed huvudvägen ner från Valverde och flygplatsen till Frontera vilket gör det snabbt och lätt att komma till El Golfo Bay där många bor. Den enda faran att se upp för, är att inte ge sig ut när dimman är som tätast, och det är ganska ofta uppe på de slingrande bergsvägarna.  Då är det bättre att välja de lägre liggande vägar som erbjuder alternativa vägar från öst till väst.

En annan sak du måste ta hänsyn till är det faktumet att det bara finns tre bensinstationer på El Hierro - en i Valverde, en i La Frontera och en annan på La Restinga i söder. Så om ni är på väg att utforska den västra delen av ön runt El Sabina var noga med att fylla upp på ett av dessa bensinstationer innan ni kör vidare.