Gran Canaria har tillsammans med de övriga Kanarieöarna, Spaniens och faktiskt hela Europas utan tvekan bästa klimat, eller vad sägs om ett badväder ända till november, apelsiner som skördas i november, mandelträd som blommar i februari, vad mer kan man begära? Gran Canaria är geografiskt ganska stort med 840 000 invånare. Las Palmas heter öns kosmopoliska huvudstad. Nedan visas en kort video om denna underbara ö för att få en känsla för hur den ser ut.

Kanarieöarna består av sju större vulkanöar där Gran Canaria, trots
namnet, bara är den tredje i storlek. Du kan utan större ansträngning köra
runt hela Gran Canaria på en och samma dag, men ön är fortfarande tillräckligt
stora för att ge spännande variationer samt hela fyra olika klimatzoner!

Hotell och boende på Gran Canaria

Det finns väldigt många olika hotell att välja bland på Gran Canaria. Det kan vara svårt att hålla reda på alla utan att få en bra lista på alla hotellen. Du kan enkelt få en lista med bilder, info och recensioner/omdömen från tidigare gäster genom att besöka den kostnadsfria hemsidan Hotels.com.
Hemsidan är på svenska och den listar alla hotell med bilder och tydlig information kring hotellen och vad de kan erbjuda. Recensionerna från tidigare gäster är guld värda för dig som planerar att resa. De ger dig opartiska omdömen kring hur det är att bo på hotellet.
Det bästa av allt är att du förbinder dig inte till något när du använder Hotels.com och det är helt gratis att jämföra de olika hotellen. 

Flyg till Gran Canaria

För den som planerar att flyga till Gran Canaria kan vi rekommendera den helt kostnadsfria hemsidan Momondo.seDär får du snabbt och enkelt lista på din dator- eller mobilskärm med olika flyg och avgångar till Gran Canaria. Hemsidan hjälper dig att hitta de billigaste, snabbaste och bästa alternativen när du skall flyga. Använd Momondo.se och se om tjänsten kan hjälpa dig i ditt sökande efter de bästa och mest prisvärda flygresorna. Du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter och jämförelsetjänsten är helt gratis.

Ön med många kontraster

Gran Canaria kallas ibland för en "kontinent i miniatyr" och om du kommer hit
för första gången så kommer du att förstå varför, samt förmodligen blir du förundrad över öns många kontraster. På södra delen av ön ligger de populära turistorterna nära, och om du gillar sol och bad på långa och breda sandstränder samt ha roligt på nätterna, är detta rätt helt rätt ställe!

I söder, ligger lilla halvön, Maspalomas, där öns lilla egna öken ligger, med fantastiska sanddyner som verkligen är en av de mest fantastisk platserna på Gran Canaria.