Stränder

Teneriffas stränder har mjuk, ren sand vars färg är antingen svart (från dess vulkaniska ursprung) eller gyllenbrun. De bästa stränderna enligt oss skriver vi om nedan.

Los Cristianos - Perfekt för barnen

Los Cristianos är en perfekt bilfri och långgrund strand, med en vacker och lång strandpomenad. Lugnt tempo med visst mått av charm kring hamnen. Los Cristianos har också gott om hotell, pubar, barer, discon, affärer och neonljus men lugnare än Playa de las Americas nedan. Populär bland barnfamiljer då det är mycket barnvänligt.

Playa de las Teresitas - Perfekt för snorkling

Playa de las Teresitas en trevlig strand med finkornig sand importerad från Sahara, finns gott om trevliga restauranger, speciellt inom fisk och skaldjur. Barnvänligt även här.

Playa de las Américas - Bra fiskrestauranger

Stranden Playa de las Américas är drygt två kilometer lång och erbjuder en rad olika strand och vattenaktiviteter, som exempelvis volleyboll, vattenskotrar, trampbåtar mm. Stranden består av mörk lavasand som har varvats med gyllene sand importerad från Sahara.

El Médano - Perfekt för våg- och vindsurfare

Rankas som en av de 10 bästa vindsurfingställena i världen. Till den här stranden kommer man således främst för vindsurfing och vågsurfing. Således betraktas den ej då som barnvänlig då det är kraftiga strömmar i vattnet och oftast stora och kraftiga vågor. Det är en strand som oftast är mycket avfolkad.

Playa Las Arenas vid Buenavista Norte - Höga vågor

Härlig sandstrand där tidvis enorma Atlantvågor sveper in över stranden. Testa dess kraft eller håll dig till de små, lunga polerna bland lavaklädda klippor.

 Playa de la Tejita - Nakenbad tillåtet

Vacker undanskymd sandstrand som ligger nära El Médano. Detta är en av få stränder där nakenbad är tillåtet.

Ytterliggare en bra strand är Playa de la vistas.

Restauranger på Teneriffa

För matälskare, så är den norra delen av staden Puerto de la Cruz ett kulinarisk paradis. Här kantas gatorna av restauranger från världens alla hörn. Många serverar självklart också läckra rätter från det traditionella kanariska köket som ofta består av grillade kött-och fiskrätter. Det har också dykt upp en hel del nya och eleganta restauranganläggningar där man förenar traditionell och medelhavsinspirerad mat med en mer innovativ matlagning.

Många av dessa eleganta restauranger finns på de smala gågatorna i La Ranilla, som ligger en kort promenad från hjärtat av Gamla stan vid Plaza del Charco. Enda problemet med alla dessa restauranger, vars interiörer är så förföriskt inbjudande ut, är att beslutet om vilken man ska välja att äta på blir svårt att ta. En av dessa restauranger som garanterat inte kommer göra någon besviken är Mil Sabores, mer om den här nedan.

Restaurante Mamma Rosa

Apartamentos Colon II, Avenida Santiago Puig, Playa de las Americas, +34 922 794 819                                Sedan starten år 1986 har den eleganta Mamma Rosa´s restaurang har blivit känt för att servera klassiska kanariska rätter på ett elegant sätt. Ligger i hjärtat av Playa de las Americas.

Restaurante Mil Sabores

Calle Cruz Verde, 3, Puerto de la Cruz Tel: +34 922 368 172 En av Teneriffas bästa restauranger enligt oss och många andra ligger i Ranilla stadsdelen i Puerto de la Cruz. Dess namn betyder tusen smaker och maten lever upp till detta påstående. Mil Sabores  meny erbjuder rätter från hela medelhavsregionen, och alla rätter är så olika och fantasifulla. Det är helt enkelt kreativ matlagning som bäst. Mil Sabores meny är verkligen en uppenbarelse. Den lång disken retar smaklökarna då det är omöjligt att bestämma vad man ska välja. Förrätter inkluderar skivad tunga och räkor med tomater samt mozarella i en pestosås och rökt lax med färska grönsaker fuktad med honung.

Restaurante La Torre del Mirador

Centro Comercial El Mirador, Playa del Duque,  Bakom stranden El Duque, Costa Adeje +34 922 712209. Den suveräna restaurangen La Torre del Mirador når man genom att gå till andra änden av Playa del Duque i Fañabe. Vid den härliga promenanden utanför gör det gynnsamt att sitta på restaurangens terrass och titta ut på alla som går förbi. Men kom i tid, då de bästa terrassplatserna ofta redan är tagna eller reserverade till anländande gäster.

Andra rekomenderade restauranger på Teneriffa, är Meson El Drago, Calle Marqués de Celada 2, El Socorro, Tegueste (+34 922 543 001), där Carlos Gamonal och hans två söner presenterar på ett innovativt sätt rätter från det spanska och kanariska köket i en av de mest natursköna delarna av Teneriffa. Priser på ett ungefär; Trerätters, utan vin, från €35.

La Tasquita de Nino, Calle Estanco 3, San Miguel de Abona (+34 922 700 463) är en pärla. Det finns bara åtta bord i detta omvandlade postkontor mitt i byn som serverar oklanderligt bra lokal mat. Tre rätter, utan vin, från € 25.

Fiskebyn La Caleta har fyra fiskrestauranger. Var beredd på några salta stänk vattendroppar från havet på Restaurante La Caleta, Carretera General, La Caleta, Costa Adeje (+34 922 7806 75) som där erbjuder mycket prisvärd trerätters middag/lunch, utan vin, från € 13.

Flyg till Teneriffa

För den som planerar att flyga till Teneriffa kan vi rekommendera den helt kostnadsfria hemsidan Momondo.se som jämför priser hos olika flygbolag.
Där kan du snabbt och enkelt få lista på din skärm med olika flyg och avgångar till Spanien. Sajten hjälper dig att finna de billigaste, snabbaste och bästa alternativen när du skall flyga. Använd Momondo.se och testa om deras tjänst kan hjälpa dig.
Du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter och jämförelsetjänsten är helt gratis.

Hotell och boende

Det finns många olika hotell att välja på i Teneriffa. Utan lite hjälp på traven kan det vara svårt att välja rätt. För att få en lista med bilder, info och recensioner/omdömen från tidigare gäster kan du använda den kostnadsfria hemsidan Hotels.com. Hemsidan är på svenska och den listar alla hotell med bilder och tydlig information. Recensionerna från tidigare gäster är guld värda. De ger dig opartiska omdömen kring hur det är att bo på hotellet. Du förbinder dig inte till något när du använder Hotels.com och det är helt gratis att jämföra de olika hotellen.