Golf i Spanien

Att åka och spela golf utomlands är något som lockar de flesta, även om man inte är den mest inbitna golfaren. Ifall man då bestämmer sig för att åka till Spanien och spela golf i Spanien har man gjort ett bra val. Spanien har ett mycket vackert landskap och många soldagar, därför är det perfekt klimat för golfbanor.

Lyckligtvis nog är det lätt att spela golf i Spanien eftersom det finns så många golfbanor där tack vare det lämpliga klimatet och miljön. Vill man finns det färdiga turer man kan boka där man åker runt till olika golfbanor och spelar golf i Spanien.

Sportfiske i Spanien

Det finns många anledningar att åka på semester till Spanien. Något som lockar många är sol och bad men även sportfiske i Spanien är ett stort dragplåster för turister som är fiskebitna och är på jakt efter att få lägga till några nya arter på meritlistan.

Sportfiske i Spanien blir ofta väldigt lyckat eftersom Spanien har så mycket just och därigenom väldigt mycket kuststräcka man kan fiska längst. Den lite mer tropiska miljön och det lite mer centralt placerade landet gör att det finns många fler intressanta arter att fiska än hemma i Sverige. Sportfiske i Spanien är alltså ypperligt när man ändå är på solsemester.

Fotboll i Spanien

I Sverige älskar vi fotboll. Det är absolut ingen skillnad på Spanien och spansk fotboll. Det finns minst lika många fanatiker som följer spanska ligan som svenskar som följer den svenska fotbollen. Spanien har länge haft en stor kultur inom spansk fotboll och har många lag i som till exempel Real Madrid och Atletico. Även Málaga är ett välkänt lag som många svenskar gillar att följa i spanska ligan. Varför fotboll i Spanien är så populärt i just Sverige är ingen som riktigt vet, antagligen beror det på det utbyte av spelare som skett mellan Sverige och spansk fotboll.

Det är även vanligt att svenska fotbollslag åker på träningsläger till Spanien. Klimatet, de fina fotbollsplanerna och den relativt korta flygresan är några av faktorerna som gör Spanien till ett populärt resmål för träningsläger. Det är inte bara fotbollslag som åker till Spanien på träningsläger, de flesta sporter kan spelas i Spanien. Padel är ett exempel på en annan sport som blivit väldigt stor i landet.

Spansk tjurfäktning

Om det är något Spanien är känt för är det sin brutala tjurfäktning. Denna sport är mer en uppvisning och bygger på att en matador utkämpar en strid mot en tjur.

Fighten eller uppvisningen börjar med att Picadorer som är matadorens ridande hjälpredor sticker spjut i tjurens nacke för tjuren ska gå med huvudet sänkt under den spanska tjurfäktningen och på så sätt inte vara lika alert och farlig. Efter det fästs banderillas i tjurens rygg. Detta är spjut med hullingar som är till för att skada tjuren lite mer långsiktigt. Spansk Tjurfäktning är lyckad när matadoren besegrar tjuren genom att sticka sitt svärd genom tjurens hjärta. Nu de senaste två åren har stora förändringar skett inom denna, sporten håller på att förbjudas i stora delar av Spanien, och inom kort kan det även tänkas komma ett totalförbud för tjurfäktning i Spanien, i alla fall hela förloppet med att tjuren slutligen dödas.