Om du skall köpa eller sälja bostad i Nerja är det väldigt mycket för dig som privatperson att tänka på.
Som svensk är det en del lagar och regler som skiljer sig gentemot hemma i vårt kära Sverige.
I Spanien behöver man ha juridisk hjälp och rådgivning. I Sverige hjälper mäklaren till med allt det juridiska men så fungerar det ej i Spanien. Eftersom det kan vara krångligt att förstå allt med de spanska reglerna, lagarna och skatterna så passar det sig bäst med en svensktalande jurist nere i Spanien som hjälper dig.
En svensktalande jurist kan hjälpa dig att förstå hur allt fungerar.

Även du som redan har en bostad nere i Nerja eller någon annan del av Spanien så behöver du årlig juridisk hjälp för att göra den årliga deklarationen och betala skatten.

Svensk juridisk hjälp i Spanien

Spanienforum.se har en mycket bra artikel om alla de tillfällen då du behöver hjälp av en jurist nere i Spanien som bostadsägare. Läs deras artikel om svensk juridisk hjälp i Spanien  och skaffa dig en förståelse för hur bostadsägande och bostadsaffärer fungerar nere i Spanien. Slarvar du med detta kan det kosta dig dyra pengar i slutändan.

Hitta prisvärda jurister med hjälp av Spanienforum

I den ovan länkade artikeln om juridisk rådgivning i Spanien finns ett formulär som du kan fylla i för att få hjälp av svensktalande jurister nere i Spanien. Formuläret hjälper dig att hitta en bra och mycket prisvärd kontakt som har koll på allt som gäller bostadsköp, försäljning och ägande av bostad i Spanien. Det första telefonsamtalet eller mötet är såklart gratis så du förbinder dig inte till något när du fyller i formuläret.

Jämför tjänster och priser på juristtjänsten

Äger du redan en bostad i Spanien och redan har en jurist som du använder dig av kan det ändå vara värt att jämföra kostnaden för din jurist med den som Spanienforum erbjuder. Spanienforums jurist-kontakt är nämligen väldigt prisvärd och många svenskar har bytt bort sin nuvarande jurist mot den som rekommenderas av Spanienforum.