Funderar du på att studera utomlands och letar efter intressanta alternativ. Då kan vi varmt rekommendera att studera i Spanien. Att studera utomlands är en bra idé när du är ung och möjligheterna finns. Du kommer lära dig ett nytt språk och du växer som människa samt att du träffar nya vänner världen över.

Varför studera i Spanien

Det har också i studier visat sig att dom som studerar utomlands blir mer attraktiva på arbetsmarknaden och ingångslönen är i fler högre för dom som studerat utomlands jämfört med dom som studerat i Sverige.  Det är hos arbetsgivare fördelaktigt om studenten besitter internationell erfarenhet och språkkunskaper. Du kommer också med ditt CV sticka ut från mängden ifall det är många som söker samma jobb. Det visar också på att du som människa vågar utmana dig själv och flytta samt att du är ansvarsfull. Att det skulle ha någon typ av nackdel har jag svårt att se med utomlandsstudier, du har mest att vinna på det helt enkelt .

Språkkunskaper

De största städerna i Spanien där man brukar studera är Barcelona, Madrid och Valencia. Det finns totalt 78 universitet i Spanien som du kan välja på ifall du behärskar det spanska språket i tal och skrift. Du måste tyvärr kunna det spanska språket i de flesta fall då universiteten håller utbildningarna på modersmålet. Men det finns skolor som undervisar på engelska, dessa är dock populära och konkurrensen är tuff. Men för er som vill testa att söka så heter universiteten Global Business School (Barcelona) samt Marbella University (Malaga). Men vi tycker ändå att man bör studera lite spanska i Sverige först av två anledningar. Du kommer ha större chans att komma in på den skolan du vill samt att folket i Spanien inte pratar engelska, både äldre och yngre.

Vill du veta mer om utomlandsstudier i Spanien, kolla då in Studentum.se och deras djupgående artikel om allt du behöver veta om studier i Spanien. Här kan du läsa om vad det kostar att studera i Spanien och vilka alternativ det finns på boende samt all annan tänkbar information du behöver. Du kan också hitta intressanta utbildningar att söka. Ta nu chansen och ge dig ut på ett riktigt äventyr.