resa till las palmas

Las Palmas, Gran Canarias huvudstad är idag ett hett resmål. Det strömmar dit folk från hela världen, och det är inte så konstigt. Las Palmas har så mycket att erbjuda. Las Palmas är den största staden med över 380 000 invånare på Kanarieöarna. Och planerar du en resa till Spanien kan ett alternativ i söder som Gran Canaria erbjuda dig precis allt du söker. Las Palmas har något för alla och här är några härliga saker du kan förvänta dig på din resa till Las Palmas. 

Shopping, mat och nattklubb

Är du shoppinggalen eller bara älskar att strosa i butiker kan Las Palmas erbjuda dig en riktigt trevlig dag. Med allt från märkesbutiker, surfshops och sportbutiker till souvenirbutiker. Missa inte den populära shoppinggatan Triana. Las Palmas erbjuder mat från hela världen och glänser med sina spanska maträtter. Många restauranger erbjuder oerhört mysiga uteserveringar i parker och gränder, längs stranden eller mitt i centrum. Staden är känd för sin livfullhet från morgon till kväll och när kvällen faller in vaknar nattlivet i staden. Det är en underbar stämning och alla dansar gladeligen till härlig musik hela natten.

Surfa på vågorna i Las Canteras 

I Las Palmas är den populära 4 kilometer långa stranden Playa de Las Canteras placerad. Den här stranden lockar surfare och besökare från hela världen. Det är en strand med mycket liv och man kan träffa på många olika människor som njuter av dagen. Är du erfaren surfare är det bara att njuta av vågorna. Och är du nybörjare eller vill lära dig är det bara att välja någon av de härliga surfskolor som ligger intill stranden. Är man bara ute efter en härlig dag på stranden och njuta av solen så är det även en perfekt strand för det. Strandpromenaden har lekplatser, restauranger, glasskiosker, kafféer och butiker, allt man behöver för att kunna njuta av en heldag på stranden. 

I Las Palmas bor största delen av befolkningen på Gran Canaria och det är många som reser och bosätter sig i staden. Det är en härlig vibe på gatorna och längs shoppinggatorna och på stränderna kan man stöta på artister och konstnärer från hela världen. Allt från målare, sångare till akrobater. Det är en livlig stad från morgonkaffet till drinken i baren på kvällen.

Missa inte den trevliga söndagsmarknaden

Varje söndag är det en stor marknad i St. Catalina parken. Här sammanstrålar människor från staden och övriga Gran Canaria och gläds av sol, mat, shopping, karuseller och gemenskap.  Pensionärer, barnfamiljer och ungdomar njuter av dagen i den vackra parken. Parken ligger precis vid centrum och nära till stranden Las Cantaras och här finns även museum för historieälskare och lekparker för de små. 

Strosa i vackra Vagueta en eftermiddag

I Las Palmas finns det olika stadsdelar och Vagueta är en av dem. Det är en mysig stadsdel med rik historia. Här är byggnaderna målade i fina färger och arkitektur och på torget ligger den mäktiga katedralen Santa Ana. I Vagueta finner man femstjärniga restauranger och mysiga gågator med trevliga  kaféer för en kaffe i solen. Vagueta ligger bara några stenkast bort från shoppinggatan Triana. 

Oändliga valmöjligheter som passar alla

Även om Las Palmas har precis allt att erbjuda finns det även goda transportmöjligheter till övriga städer med buss och övriga Kanarieöarna med färja. Det är lätt att åka buss för att besöka någon av de mysiga byarna utanför staden. Från Las Palmas till södra delen av ön är det endast drygt en timmes transporttid med buss. Eller kanske hyra en moped och åka upp i bergen. Här finner man ett underbart klimat med mäktiga vyer och är nästan ett måste att se en solnedgång här ifrån.