Information om Sveriges ambassad i Madrid.

Receptionen har öppet vardagar kl 10.00-12.30.
Telefontid:
Måndag-torsdag kl. 09.00-14.00 och 14.30-17.00
Fredag kl 09.00-14.00
Besöksadress är Calle Caracas, 25, i Madrid.
Närmaste tunnelbanestation är Alonso Martinez.

Postadress:
Calle Caracas, 25
ES-28010 Madrid
Spanien

Tel: +34-91-702 2000
Fax: +34-91-702 2040
Fax: +34-91 702 2038 (konsulära avdelningen)

E-post: [email protected]

Historik

Sveriges ambassad i Madrid firade torsdagen den 2 juni 2005 att anläggningen funnits 100 år i svensk ägo. Ingen annan stans i världen har en svensk ambassad huserat så länge i samma fastighet.

Den 10 år gamla fastigheten köptes av svenska staten 1904 på initiativ av den dåvarande ambassadören, norrmannen Fritz Wedel Jarlsberg. Wedel hann knappt mer än flytta in förrän unionsupplösningen var ett faktum. Det var bara för Wedel att resa hem till Oslo, men dessförinnan fullföljde han formellt en utlovad gåva av möbler och inredning till "kommande svenska kamrater".

Ingen annan stans i världen har en svensk ambassad funnits så länge i samma fastighet. På grund av en allvarlig eldsvåda i takvåningen i oktober 2004 hade jubileet senarelagts ett halvår, men kunde nu firas med dubbel glädje. T.o.m. tredubbel, eftersom det var 40 år sedan ambassadkansliet byggdes på de gamla stallarnas plats.

Hotell och boende i Spanien

Det finns väldigt många olika hotell att välja på i Spanien. Utan lite hjälp på traven kan det vara svårt att välja rätt. För att få en lista med bilder, info och recensioner/omdömen från tidigare gäster kan du använda den kostnadsfria hemsidan Hotels.com. Hemsidan är på svenska och den listar alla hotell med bilder och tydlig information. Recensionerna från tidigare gäster är guld värda. De ger dig opartiska omdömen kring hur det är att bo på hotellet. Du förbinder dig inte till något när du använder Hotels.com och det är helt gratis att jämföra de olika hotellen. 

Flyg till Spanien

 

För den som planerar att flyga till Spanien kan vi rekommendera den helt kostnadsfria jämförelsesidan Momondo.se. Där kan du snabbt och enkelt få lista på din skärm med olika flyg och avgångar till Spanien. Sajten hjälper dig att finna de billigaste, snabbaste och bästa alternativen när du skall flyga.
Du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter och jämförelsetjänsten är helt gratis hos Momondo.se.

 

Skriv en kommentar eller tipsa oss om något