Om du som svensk skall köpa eller sälja en bostad i Spanien så behöver du hjälp av en jurist som kan all juridik och alla skatter som tillkommer vid bostadsköp och sälj. Även du som redan äger en bostad nere i Spanien behöver juridisk rådgivning för att sköta din årliga deklaration och för att betala dina skatter. Det finns en hel del som skiljer den svenska bostadsmarknaden från den spanska. Det finns och en hel del skatterättsliga regler som skiljer sig i Sverige gentemot Spanien.

Hitta svensktalande juridisk hjälp i Spanien

Spanienforum.se som är Sverige största forum för svenskar i Spanien har en mycket bra artikel på sin hemsida där man beskriver vilka situationer och moment man behöver juridisk rådgivning när man äger, köper eller säljer bostad i Spanien. Läs Spanienforums artikel om bostadsjuridik och skatter i Spanien för svenskar. Se till att du har koll på den grundläggande juridiken och skatterna innan du köper en bostad och se till att anlita en jurist som du har förtroende för. Det är enklare som svensk att ha en svensktalande jurist som hjälper dig.

Svensktalande jurister

Det finns gott om svensktalande jurister i Spanien men det kan skilja sig i en del i hur mycket betalt de tar för sin tjänst. Det gör att även du som redan har en jurist nere i Spanien bör jämföra dina kostnader med lite olika byråer där nere. Spanienforum har en egen kontakt som är prisvärd. Många svenskar har bytt till Spanienforums jurist-kontakt efter att ha jämfört tjänst och priser med sin nuvarande jurist.