Den inhemska valutan som används på Gran Canaria precis som i hela Spanien är euro. Euron används av alla länder medlemsländer som ingår den europeiska unionen som förkortas EU och valutan ges ut av den europeiska centralbanken. Valutasymbolen för euron är €.

Glöm inte kontanter

När du ska resa till Gran Canaria är det rekommenderat att du förbereder dig på att använda en del kontanter i kombination med ett betalkort. På Gran Canaria erbjuder många butiker betalningen med kort men det är inte ovanligt att en del fortfarande bara accepterar euro i kontanter som betalningsmedel.

Så fungerar växlingskurser

Förslagsvis så ser du till innan resans avgång att gå till ditt lokala växlingskontor i din hemstad eller på flygplatsen innan resans avgång för att växla till dig pengar i euro. Även om växlingskontoret saluför växling utan avgift så ska de ändå tjäna pengar på växlingen. De gör det genom spreaden dvs skillnaden i deras köp- och säljkurser som gör att de får en vinstmarginal när du växlar pengar hos dem. Du har 3st kurser att kolla upp och det är dels spotpriset för euron vilket du kan se på sidan eurokurs.se, samt växlingskontorets köp- och säljkurs som brukar ligga en bit ifrån det själva spotpriset för euron.

Håll koll på de olika aktörerna inom valutaväxling och jämför deras växelkurser för euro för att hitta det mest fördelaktiga priset på eurovalutan.

Se till att du också har med dig ett kreditkort som är anpassat som ett resekort som du kan använda både vid kortbetalning samt uttag av kontanter i automat. De bästa resekorten att använda utomlands är det kort som erbjuder avgiftsfria uttag i automat om du har behov av kontanter på plats. Valutapåslaget som betalkortet använder vid valutaväxling är också något du ska jämföra, vanligt är ca 2% i valutapåslag på belåningens belopp men det finns kort som har 0% påslag vilket är väldigt bra om du kommer använda kortet flitigt.

Hotell och boende på Gran Canaria

Det finns väldigt många olika hotell att välja bland på Gran Canaria. Det kan vara svårt att hålla reda på alla utan att få en bra lista på alla hotellen. Du kan enkelt få en lista med bilder, info och recensioner/omdömen från tidigare gäster genom att besöka den kostnadsfria hemsidan Hotels.com.
Hemsidan är på svenska och den listar alla hotell med bilder och tydlig information kring hotellen och vad de kan erbjuda. Recensionerna från tidigare gäster är guld värda för dig som planerar att resa. De ger dig opartiska omdömen kring hur det är att bo på hotellet.
Det bästa av allt är att du förbinder dig inte till något när du använder Hotels.com och det är helt gratis att jämföra de olika hotellen. 

Flyg till Gran Canaria

För den som planerar att flyga till Gran Canaria kan vi rekommendera den helt kostnadsfria hemsidan Momondo.seDär får du snabbt och enkelt lista på din dator- eller mobilskärm med olika flyg och avgångar till Gran Canaria. Hemsidan hjälper dig att hitta de billigaste, snabbaste och bästa alternativen när du skall flyga. Använd Momondo.se och se om tjänsten kan hjälpa dig i ditt sökande efter de bästa och mest prisvärda flygresorna. Du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter och jämförelsetjänsten är helt gratis.