Fenicierna bosatte sig här på kullen utanför den nuvarande stadskärnan som romarna senare byggde ett slott på, kalla det Suel, och det blev snart brännpunkten av bosättningen. Det blev också en viktig del av den defensiva linjen mot piratattacker från kusten. Ruinerna av slottet kan tydligt ses på kullen från stora kustvägen in till staden från Marbella. Fuengirola blev en självständig kommun i 1953, snabbt växa till livlig turistort är det idag. Bland de viktigaste av de arkeologiska lämningarna i kommunen är de romerska varma bad i Torreblanca, resterna av olika romerska vägar i området, Cañada Real och bitarna marmor som finns i Mijas stenbrott. Dessa användes för att bygga ett monument i form av ett tempel i Plaza de Castilla i Los Boliches. Visigothsen var i själva verket den första att bosätta sig här, men mer i förbigående än som permanentboende. Den moriska närvaron konsolideras från det 8th århundradet och framåt, och bevis på deras bosättningar är begravningsplats upptäcktes nära de varma källorna vid Torreblanca. Det var från denna period som vi får namnet Sohail, en bastardisation av det latinska Suel. Det förstördes i en vikingatåget i 858, och folket tog sin tillflykt i Mijas. Det var inte förrän den 10: e århundradet att Cordoba ledare, Abderramán III, rekonstruerade fästningen och åter byggt urbana centrum, och det var i moriska händerna tills fångas upp av de kristna i 1487. Slottet byggdes igen i den 18: e talet i syfte att bekämpa smugglare i området, och från och med då staden blev en viktig tillgång center för fartyg som seglar mot sundet Gibrtaltar. Det var vid denna tidpunkt att platsen blev slutgiltigt känd som Fuengirola, namnet härrör från ett Genua fartyg kallas "Girona", som ofta gjorde hamnen här, handel med dagligvaror (Boliches). Därav namnet Los Boliches, tidigare separata från men nu utgör en del av samma tätort som Fuengirola.

Flyg till Fuengirola

För den som skall flyga till Fuengirola kan vi rekommendera den helt kostnadsfria hemsidan Momondo.se.
Där kan du snabbt och enkelt få upp en lista med olika flyg och avgångar till Fuengirola.
Hemsidan hjälper dig att hitta de billigaste, snabbaste och bästa alternativen när du skall flyga.
Besök Momondo.se och testa om deras tjänst kan hjälpa dig. Du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter och jämförelsetjänsten är helt gratis.

Boende och hotell

Det finns väldigt många olika hotell att välja på i Fuengirola. För att få en lista med bilder, info och recensioner från tidigare gäster kan du använda den kostnadsfria hemsidan Hotels.com.
Hemsidan är på svenska och den listar alla hotell med bilder och tydlig information. Recensionerna från tidigare gäster är guld värda. De ger dig opartiska omdömen kring hur det är att bo på hotellet. Du förbinder dig inte till något när du använder Hotels.com och det är helt gratis att jämföra de olika hotellen.