"Isla de la Eterna Primavera" dvs "Den eviga vårens ö", kallas Teneriffa eller Tenerife som den heter på spanska eftersom medelsnittstemperaturen är 27 grader celsius . Nedan hittar du en kortfilm om denna fantastiskt vackra kanarieö! Se fler underbara videos här. Tenerife

  • Teneriffa har drygt 900 000 invånare, vilket är nästan hälften av alla innevånare på Kanarieöarna. Språket är spanska.
  • Teneriffa är den största av Spaniens sju Kanarieöar, som ligger i Atlanten väster om Afrikas kust. Santa Cruz de Teneriffa är huvudort på ön.
  • På Teneriffa ligger El Pico del Teide, en aktiv vulkan och Spaniens högsta punkt, vars topp ligger 3 718 meter över havsytan. Ön ligger på samma breddgrad som Sahara-öknen och klimatet är mycket milt året runt. Det milda klimatet har som tidigare sagts gett Teneriffa namnet Isla de la Eterna Primavera, den eviga vårens ö. Vilket är oerhört passande!

Medeltemperatur på Teneriffa

Dagstemperatur Nattemperatur Vattentemperatur
Januari 20° 14° 19°
Februari 21° 15° 19°
Mars 23° 15° 18°
April 23° 16° 18°
Maj 24° 17° 19°
Juni 26° 19° 20°
Juli 28° 20° 21°
Augusti 29° 21° 22°
September 28° 21 23°
Oktober 26° 19° 23°
November 24° 17° 21°
December 21° 16° 20°

 

Flyg till Teneriffa

För den som planerar att flyga till Teneriffa kan vi rekommendera den helt kostnadsfria hemsidan Momondo.se som jämför priser hos olika flygbolag. Där kan du snabbt och enkelt få lista på din skärm med olika flyg och avgångar till Spanien. Sajten hjälper dig att finna de billigaste, snabbaste och bästa alternativen när du skall flyga. Använd Momondo.se och testa om deras tjänst kan hjälpa dig.
Du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter och jämförelsetjänsten är helt gratis.

Hotell och boende

Det finns många olika hotell att välja på i Teneriffa. Utan lite hjälp på traven kan det vara svårt att välja rätt. För att få en lista med bilder, info och recensioner/omdömen från tidigare gäster kan du använda den kostnadsfria hemsidan Hotels.com. Hemsidan är på svenska och den listar alla hotell med bilder och tydlig information. Recensionerna från tidigare gäster är guld värda. De ger dig opartiska omdömen kring hur det är att bo på hotellet. Du förbinder dig inte till något när du använder Hotels.com och det är helt gratis att jämföra de olika hotellen.