Upptäck den spanska staden Nerja, badorten som älskas av svenskar, med sin underbara vikar med finkornig sand och med de imponerande Sierra de Almijarabergen runt omkring sig, det är pga detta som Nerja ofta kallas för "Juvelen på Costa del Sol", fritt översatt från spanska. Nerja har ett härligt tempererat klimat vilket innebär att det är ett bra ställe att besöka året runt. NerjaGuiden.se är din guide till Nerja och dess omgivningar och du hittar information om boende, Nerjas grottor, historia, nattliv, parker, sevärdheter, Plazas, ta sig till Nerja, ta sig runt, stränder, tapasbarer , vad du kan göra, festligheter och mer .

Vill du veta mer om Nerja?
Använd vår information:

 

Nerja ligger i den östra änden av Costa del Sol i provinsen Andalusien, bara 50 km från Malaga och ca 1 ½ timmes bilfärd från Granada. Orten är den turistiska huvudstaden av området Axarquia. Detta område är känt för att faktiskt ha det bästa klimatet i hela Europa, Axarquia med Nerja i spetsen har subtropiska temperaturer som liknar södra Kalifornien. Situerad precis vid Medelhavet och skyddat av magnifika andalusiska bergskedjor.

Mer om Andalusien

Andalucia, en av 17 regioner i Spanien, är belägen vid den punkt där Medelhavet möter Atlanten och Europa ger vika för Afrika. Det sträcker sig 550 kilometer från väst till öst och varierar mellan 90 och 250 kilometer från norr till söder. De 87.000 kvadratkilometer, ungefär lika stort som Portugal, består av 17% av Spanien. Den har 460 kilometer Medelhavskusten (Costa del Sol, Costa Tropical och Costa de Almeria) och 240 kilometer i Atlanten (Costa de la Luz). De två träffas vid Gibraltar sund, där stadenTarifa, bara 15 kilometer från Afrika, är kontinentala Europas sydligaste punkt. 50% av landskapet är bergigt med 30% till över 600 meter.

Flyg till Nerja

För den som skall flyga till Nerja kan vi rekommendera den helt kostnadsfria hemsidan Momondo.se.
Där kan du snabbt och enkelt få upp en lista med olika flyg och avgångar till Nerja.
Hemsidan hjälper dig att hitta de billigaste, snabbaste och bästa alternativen när du skall flyga.
Använd Momondo.se och testa om deras tjänst kan hjälpa dig. Du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter och jämförelsetjänsten är helt gratis.

Boende och hotell

Det finns väldigt många olika hotell att välja på i Nerja. För att få en lista med bilder, info och recensioner från tidigare gäster kan du använda den kostnadsfria hemsidan Hotels.com.
Hemsidan är på svenska och den listar alla hotell med bilder och tydlig information. Recensionerna från tidigare gäster är guld värda. De ger dig opartiska omdömen kring hur det är att bo på hotellet.
Du förbinder dig inte till något när du använder Hotels.com och det är helt gratis att jämföra de olika hotellen.

Skriv en kommentar eller tipsa oss om något