Välkommen till svenskarnas huvudstad i Spanien, Fuengirloa eller Font-Girola som den hette på 1500-talet! Staden ligger lite drygt 2,5 mil väster om Malaga i södra Spanien och mittemot Marocko med det underbara Medelhavet emellan. Många svenskar har ända från tidigt 60-tal valt denna plats som sitt tillfälliga eller permanenta boende vilket gör Fuengirola till en stark knytpunkt för svenskar i Spanien, där både svensk skola, Svenska kyrkan samt många svenskdrivna lokala företag finns här på plats. Solen strålar här mer än 305 dagar per år och temperaturen ligger på 16 – 30 grader en stor del av året, vilket sammantaget gör det till en mycket trivsam och hälsosam plats att vistas på.

Fuengirola är en av de viktigaste turistorterna på Costa de Sol där över 25% av befolkningen är från Skandinavien, Tyskland och England, och där kommunen sträcker sig nästan 12 kvadratkilometer längs kusten mellan Benalmádena och Mijas. I norr är terrängen bergigt samt glesare med bostadsbyggen. Området erbjuder det bästa inom turismen: vackra landskap, restaurangerna till de bästa hotellen, och mycket mer därtill. Lägg till detta den stora marinan, nattklubbar och många barer, och man har en mycket privilegierad stad. Ursprunget till namnet är förmodligen spanska snarare än Roman eller moriska, har något samband med den romerska Suel eller arabiska Sohail och härrör från en typ av fartyg som används för att docka här.

Flyg till Fuengirola

För den som skall flyga till Fuengirola kan vi rekommendera den helt kostnadsfria hemsidan Momondo.se.
Där kan du snabbt och enkelt få upp en lista med olika flyg och avgångar till Fuengirola.
Hemsidan hjälper dig att hitta de billigaste, snabbaste och bästa alternativen när du skall flyga.
Besök Momondo.se och testa om deras tjänst kan hjälpa dig. Du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter och jämförelsetjänsten är helt gratis.

Boende och hotell

Det finns väldigt många olika hotell att välja på i Fuengirola. För att få en lista med bilder, info och recensioner från tidigare gäster kan du använda den kostnadsfria hemsidan Hotels.com.
Hemsidan är på svenska och den listar alla hotell med bilder och tydlig information. Recensionerna från tidigare gäster är guld värda. De ger dig opartiska omdömen kring hur det är att bo på hotellet. Du förbinder dig inte till något när du använder Hotels.com och det är helt gratis att jämföra de olika hotellen.