Nerja består av mycket mer än bara kusten och badstränderna. Förutom alla sevärdheter som presenteras och berättas om här nedanför så finns det massor med saker att göra rent fysiskt.

Cuevas de Nerja

Nerjas mest berömda attraktion är grottorna som ligger ca 5 km från stadens centrum, dessa är europas största grottsystem och östra Costa del Sols största attraktion. De upptäcktes först 1959. Från grottmålerierna och de arkeologiska fynden som är gjorda framgår det att grottorna var bebodda 25.000 f.Kr. fram till bronsåldern. Det har anlagts en konsertsal i en av de enorma naturliga berg salarna. Varje sommar hålls många konserter och andra arrangemang med stora internationella namn som dragplåster. De väldiga grottsalarna med upp till 130 meter i takhöjd är fem miljoner år gamla och upptäcktes 1959 av några pojkar som jagade fladdermöss. En del av grottan är omgjord till konserthall med 600 sittplattser där bland annat konserter, opera, balett, musikfestivaler arrangeras. Grottorna nämns i Guiness rekordbok då världens största kalkstenspelare (32 meter) finns där. Man kan fortfarande ana boplatser från 20 000 år tillbaka i grottorna.

Frigiliana

Den typiskt andalusiska byn Frigiliana ligger bara 5 km ovanför Nerja på Sierra Tejeda´s sydsluttning och är omgivet av berg på alla sidor. Området är ett enastående naturparadis och byn har blivit utnämnd till Spaniens vackraste by flera gånger. Frigiliana har arabisk ursprung och är fullständigt som morerna byggde det på 1500-talet och tidigare, man har funnit tecken på bebyggelse som går tillbaka till 3000 -1700 år f.K. Flertal gånger har byn premierats för sitt utmärkta underhåll med sina vita hus, mängden av blommor och de stenlagda gränderna. Här finns många familjeägda butiker med hantverk och restauranger med utsikt mot medelhavet. Det är väldigt trevligt att vandra runt i de gamla gränderna och botanisera bland alla små butiker. Här kan du även köpa lokalt vin, russin mm. I Frigiliana finns det många trevliga restauranger, oftast med en magnifik utsikt ner över dalen och Medelhavet. Det går bra bussförbindelser till Frigiliana flera gånger dagligen.

Balcon de Europa

En plats som är ett måste och ligger i hjärtat av Nerja är Balcón de Europa. Balcon de Europa är resterna av en gammal fästning (byggdes 1487), som utgjorde ett viktigt skydd mot pirater, och erbjuder en storslagen utsikt över medelhavet och bergen. ”Europas balkong” är stadens stolthet och mittpunkt. Två gamla kanoner utgör en påminnelse om att fram till år 1812 fanns en fästning på toppen av klipporna.

Akvedukten Puente del Águila

Den vackra akvedukten Acueducto del Aguila byggdes för att leda vatten till sockerfabriken San Joaquín i den närliggande lilla orten Maro. Man producerade silke, vin, russin, socker, papper och trävaror. I mitten av seklet när akvedukten byggdes hade Nerja 8.000 invånare.

Ermita de las Angustias

Från Plaza Mayor, ligger denna kyrka som är relativt liten men ändå så pampig, huggen i naturlig klippa, Det ursprungliga kapellet byggdes vid XIV-talet och den nuvarande kyrkan anläggdes under sextonhundratalet och expanderade under andra halvan av århundradet. Besök kyrkan och se de vackra målningarna i kupolen.

Flyg till Nerja

För den som skall flyga till Nerja kan vi rekommendera den helt kostnadsfria hemsidan Momondo.se.
Där kan du snabbt och enkelt få upp en lista med olika flyg och avgångar till Nerja.
Hemsidan hjälper dig att hitta de billigaste, snabbaste och bästa alternativen när du skall flyga.
Använd Momondo.se och testa om deras tjänst kan hjälpa dig. Du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter och jämförelsetjänsten är helt gratis.

Boende och hotell

Det finns väldigt många olika hotell att välja på i Nerja. För att få en lista med bilder, info och recensioner från tidigare gäster kan du använda den kostnadsfria hemsidan Hotels.com.
Hemsidan är på svenska och den listar alla hotell med bilder och tydlig information. Recensionerna från tidigare gäster är guld värda. De ger dig opartiska omdömen kring hur det är att bo på hotellet.
Du förbinder dig inte till något när du använder Hotels.com och det är helt gratis att jämföra de olika hotellen.