Tåg till Spanien

Ett lite annorlunda men även väldigt populärt sätt att åka till Spanien är att ta tåget till Spanien. Anledningarna till att man väljer att åka tåg är för att det många gånger är billigare än att flyga. Samtidigt som de som är rädda för att flyga slipper utsätta sig för detta. Det finns många olika varianter vad gäller betalning av tågbiljetter när man tar tåg till Spanien.

Ett tips är att köpa ett Interailkort som innebär att man får resa 10 tågresor i hela Europa detta kort kostar ca 4000 kronor. Ifall man väljer att åka utan detta kort brukar priset hamna på mellan 5-7000 beroende på i hur god tid man bokar biljetterna.

Buss till Spanien

Att åka till Spanien är en riktig drömsemester för många. Ett mycket smart alternativ är att ta en buss till Spanien. På så sätt kommer man fram relativt billigt samtidigt som man slipper sitta och köra själv och bli trött av att åka den långa vägen. Eftersom en buss tar så pass många passagerare är det både bra för miljön plus eftersom en buss till Spanien drar mindre bensin än om alla hade åkt med varsin bil. Det är också socialt och trevligt på vägen ner då man kan prata och t.ex. spela spel med de andra som åker buss till Spanien.

Vilka bussbolag kör till Spanien

Du kan hitta flera bussbolag som anordnar resor till Spanien och populära destinationer är Malaga, Lloret de Mer,  Barcelona och Madrid. Några populära bussbolag som ordnar dessa bussresor är Resemakarn.se, Mkbussresor, jornsresor,se och Rolfsbuss.se. Det billigaste alternativet ifall du vill ta bussen till Spanien går genom bussbolaget Flixbuss. Här finns dock inga resor som går direkt till Spanien, man måste först åka med bussen ner till Europa.

Flyg till Spanien

För den som planerar att flyga till Spanien kan vi rekommendera den helt kostnadsfria jämförelsesidan Momondo.se. Där kan du snabbt och enkelt få lista på din skärm med olika flyg och avgångar till Spanien. Sajten hjälper dig att finna de billigaste, snabbaste och bästa alternativen när du skall flyga.
Du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter och jämförelsetjänsten är helt gratis hos Momondo.se.

Hotell och boende i Spanien

Det finns väldigt många olika hotell att välja på i Spanien. Utan lite hjälp på traven kan det vara svårt att välja rätt. För att få en lista med bilder, info och recensioner/omdömen från tidigare gäster kan du använda den kostnadsfria hemsidan Hotels.com. Hemsidan är på svenska och den listar alla hotell med bilder och tydlig information. Recensionerna från tidigare gäster är guld värda. De ger dig opartiska omdömen kring hur det är att bo på hotellet. Du förbinder dig inte till något när du använder Hotels.com och det är helt gratis att jämföra de olika hotellen. 

Skriv en kommentar eller tipsa oss om något