Nedan listar vi några av de största städerna och de populäraste resmålen i Spanien

Spanien stadLista över städer och resmål i Spanien

Barcelona

Barcelona är huvudstaden i den välkända regionen Katalonien. Man blir ganska förundrad över att Barcelona med sina 100kvadratkilometer har 1,6miljoner invånare. Den höga befolkningstätheten talar om att Barcelona är ett populärt land som många dras vill och vill bo i. Förmodligen beror det på att det är Spaniens populäraste och mest kända stad efter Madrid.

Barcelona lever till stor del på all den turism som den drar in då den är så pass känd. Att vara i Barcelona under sommaren är fantastiskt eftersom det ligger så naturligt härligt intill vattnet dit man kan gå för att ta sig ett uppfriskande bad i medelhavet.

Madrid

Madrid är en härlig spansk stad. Närmare bestämt Spaniens huvudstad. Madrid är större än bara Spaniens huvudstad, det är EU’s tredje folkriskaste stad med sina 3,3 miljoner invånare.
Förvånansvärt nog kommer namnet Madrid från det latinska namnet för byggträ. Detta beror på att staden hela tiden har vuxit och utvecklats och att det alltid byggts till extra byggnader i takt med att Madrid expanderat. Ifall man vill åka till Spanien och titta på vackra museer och uppleva kulturen är Madrid helt rätt stad att åka till. Huvudstaden i Spanien har otroligt stark kultur och man får en riktigt känsla av den spanska kulturen när man åker till Madrid.

Fuengirola

Letar du efter en spansk stad med härliga palmer och mysig befolkning har du kommit rätt. Fuengirola är en spansk kommun i provinsen Málaga. Stan är endast 10 kvadratkilometer stor vilket gör den till litet mysigt intimt ställe.

Trots den lilla storleken har Fuengirola en 8km lång strand som är ett prefekt ställe att bege sig till en varm dag när man behöver svalka sig. Stan ligger nära Costa del Sol där det finns ett säte för den skandinaviska befolkningen. Det finns till exempel en svensk, dansk och norsk skola, till och med svenska kyrkan har en svensk kyrka i Fuengirola.

Marbella

Marbella är en mycket vacker stad i Spanien som tillhör den vackra och kända provinsen Málaga. Stan Marbella ligger belägen i det populära turistområdet Costa del Sol och har en otroligt vacker strandpromenad och många andra intressanta ställen man kan besöka. Marbella är en väldigt trevlig plats att besöka eftersom den har allt man kan behöva ifrån stränder till Golfbanor.

Oavsett vilken anledning man har att åka till Spanien så har Marbella något att erbjuda vilket gör det till ett otroligt populärt turistmål. Marbella har ett ganska exklusivt rykte på grund av alla golfbanor och fina restauranger som ligger belägna i närheten.

Torrevieja

Torrevieja ligger lite drygt 4 mil söder om Alicante i Spanien, och tack vare ortens geografiska placering så finns här ett unikt mikroklimat, vilket innebär att många funnit sitt andra hem här med fenomenalt väder året om! Temperaturen varierar från 15 – 35 grader under en stor del av året.

Torrevieja fick sitt namn då staden växte jämte tornet Torre, så man la till detta till stadens gamla namn La Vieja. Ni hittar mer information om Torreviejas historia, sevärdheter, aktiviteter och allmänna turistråd under respektive rubrik till här till vänster. Nedan visas en fin liten kortfilm om Torrevieja!

Salamanca i Spanien

I provinsen Kastilien och Leon ligger staden Salamanca som har över 150’000 invånare. Ifall man vill utbilda sig utomlands och läsa en högskoleutbildning är Salamanca ett mycket bra val. Detta är en riktig högskolestad där otroligt många studerar. Nästan var femte person som är bosatt i Salamanca är studerande vilket är en väldigt hög siffra.

Att så många väljer att studera i just Salamanca beror troligtvis på att staden sedan väldigt länge haft väldigt många universitet och kända professorer som delat med sig av sin kunskap inom olika ämnet. Salamanca har över en miljon turister årligen trots att staden mest består av studenter.

Mallorca

Ute i medelhavet ligger en ö som heter Mallorca. Ön tillhör Spanien och är ett mycket känt och uppskattat turistmål för de som är ute efter en skön solsemester. Ögruppen som Mallorca tillhör heter Balearerna som har ca 800’000 invånare. Invånarantalet ökar däremot drastiskt ifall man räknar med de hela 15 miljoner turister som varje år besöker Mallorca. Detta gör ön till en av de mest välbesökta i hela Spanien.

Mallorcas geografiska position gör att den blivit utsatt för en hel del sjöröveri och plundring vilket bidragit till den ganska speciella historia som Mallorca har att bjuda på för den som utforskar Mallorcas kultur.

Hotell och boende i Spanien

Det finns väldigt många olika hotell att välja på i Spanien. Utan lite hjälp på traven kan det vara svårt att välja rätt. För att få en lista med bilder, info och recensioner/omdömen från tidigare gäster kan du använda den kostnadsfria hemsidan Hotels.com. Hemsidan är på svenska och den listar alla hotell med bilder och tydlig information. Recensionerna från tidigare gäster är guld värda. De ger dig opartiska omdömen kring hur det är att bo på hotellet. Du förbinder dig inte till något när du använder Hotels.com och det är helt gratis att jämföra de olika hotellen. 

Flyg till Spanien

För den som planerar att flyga till Spanien kan vi rekommendera den helt kostnadsfria jämförelsesidan Momondo.se. Där kan du snabbt och enkelt få lista på din skärm med olika flyg och avgångar till Spanien. Sajten hjälper dig att finna de billigaste, snabbaste och bästa alternativen när du skall flyga.
Du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter och jämförelsetjänsten är helt gratis hos Momondo.se.