Att resa utomlands är något som vi svenskar har blivit mer eller mindre experter på. Många tycker att det är skönt att komma iväg på en resa till ett land som är lite varmare och där man kan ta det lugnt och njuta. Men det finns också de som trivs bättre på hemmaplan. Att inte behöva åka iväg utomlands på semestern utan att kunna njuta av livet hemma i Sverige är något som passar vissa bättre. Dessutom är det ju minst sagt en smartare lösning för klimatet och något som på det sättet skulle det vara positivt om fler gjorde. Ett av de mest populära resmålen att åka till utomlands är Spanien och i denna artikel ska vi därför jämföra och hitta aktiviteter som går att göra på semestern både i Spanien och i Sverige.

Se landskapet från ovan

En extremt rolig aktivitet som förhållandevis få har provat på är att flyga luftballong. Att sväva fram uppe i skyn är det inte bara en häftig upplevelse med en viss dos av adrenalin. Att flyga luftballong i Sverige är också ett fantastiskt sätt att få utforska det är ett land man är i om man så är i Spanien eller i Sverige. Vyerna man får högt upp i luften går inte att jämföra med något annat och det är en fantastisk upplevelse av den natur som finns runt omkring en. Dessutom är det en rolig social aktivitet som man kan uppleva tillsammans med andra.

Svalka dig i värmen

En annan sak att man kan göra både i Spanien och Sverige på semestern är att bada. Att man kan bada i Spanien är väl ganska känt men även i Sverige finns det ett antal fina stränder där man kan njuta. Det kan dock krävas lite mer ansträngning för att hitta dessa men om man till exempel frågar runt bland de man känner och söker omkring på internet brukar man kunna hitta riktiga guldkorn även här.