El Hierro är den minsta av de sju Kanarieöarna, bara 278 kvadratkilometer, och kallas även Isla del Meridiano ("Meridian ön"). Det är den som ligger längst i söder och väster om Kanarieöarna samt har en fantastisk spännande historia och erbjuder mycket att göra och uppleva. Den är belägen som de övriga i Atlanten utanför Afrikas kust.

Lite dryga 8 200 människor är bofasta på "den eviga vårens ö" med temperaturer som ständigt ligger runt 18 till 24 grader året runt, både i luften och havet.
Nedan visas en kort liten video för att få en första inblick hur ön ser ut!

Till El Hierro åker man inte i första hand för att bada eftersom ön nästan helt saknar sandstränder. Naturpooler samt helt fantastisk naturliga bassänger finns det däremot gott om.
Även goda väldigt unika dykmöjligheter vid och utanför kusten. Ön är känd som platsen med det klara vattnet, dit de som älskar dykning kommer varje år från alla platser i världen för att få uppleva och fotografera en av de absolut finaste havsbottnarna i världen. Slappna av och vila ut på den här lilla paradisplats i Atlanten med en massa fin natur.
Nedan visas en bild från den vackra utsiktspunkten La Peña.

De södra och västra delarna av El Hierro består av vackra och nästan overkliga vulkaniska månlandskap med grottor och lavaformationer, medan den gröna och bördiga sk El Golfo dalen lockar till skärmflygning. I mitten av ön växer enorma tallskogar med flera fina och utmanande vandrings- och cykelleder. El Hierro har ett väldigt rikt djur och naturliv och det finns många helt unika arter här, till exempel öns jätteödla Gallotia simonye. För information om hotell och boende på El Hierro kika i menyn på sidan.

Flyg till El Hierro

För den som skall flyga till El Hierro kan vi rekommendera den helt kostnadsfria hemsidan Momondo.se. Där kan du snabbt och enkelt få upp en lista med olika flyg och avgångar till El Hierro. Hemsidan hjälper dig att hitta de billigaste, snabbaste och bästa alternativen när du skall flyga.
Använd Momondo.se och testa om deras tjänst kan hjälpa dig. Du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter och jämförelsetjänsten är helt gratis.

Boende och hotell

Det finns väldigt många olika hotell att välja på i El Hierro. För att få en lista med bilder, info och recensioner från tidigare gäster kan du använda den kostnadsfria hemsidan Hotels.com.
Hemsidan är på svenska och den listar alla hotell med bilder och tydlig information. Recensionerna från tidigare gäster är guld värda. De ger dig opartiska omdömen kring hur det är att bo på hotellet. Du förbinder dig inte till något när du använder Hotels.com och det är helt gratis att jämföra de olika hotellen.