Om du vill hyra hus eller lägenhet när du skall besöka Spanien så är Airbnb.se ett utmärkt val.
Det fungerar supersmidigt och Airbnb agerar mellanhand för att allt skall gå smidigt och rätt till mellan hyresgäst och uthyrare. Använd vår länk till Airbnb.se för att få 360 kr i rabatt på din första bokning.

Hyra hus i Spanien

För många av oss svenskar så ligger Spanien på förstaplats när det gäller var vi vill fira semester. Detta medför att det finns ett stort utbud av olika former av boende. Vill man inte bo på hotell under sin semester i Spanien så är det vanligaste att man hyr en lägenhet eller hus på den orten man har valt att åka till. Funderar du också på att ordna boende på egen hand så kanske du kan få nytta av det vi har skrivit nedan. Först och främst så finns det ett flertal annonssidor på webben där man kan komma i kontakt med lägenhets- och husinnehavare på. Några av de populäraste är dessa:

- Segundamano.es , (den liknar mycket vårt svenska Blocket.se till utseendet, det är faktiskt samma grundare till båda dessa sajter)

- Milanuncios.com

- Mundoanuncio.com

- Idealista.es

- Thinkspain.com

- Fotocasa.es

- Loquo.com

- Yaencontre.com

- Enalquiler.com


Nackdelen med att hyra via en mäklarfirma
är att priserna oftast är högre än om du skulle hyra direkt från lägenhetsinnehavaren. Ett billigare alternativ är då att hyra direkt av lägenhetsinnehavaren som man då exempelvis hittar på annonssidorna ovan. Detta blir i de flesta fall billigare och är priset är oftast förhandlingsbart då du har kontakt med ägaren till lägenheten. Nackdelen med att hyra privat är att detta inte är ett lika säkert alternativ så tillvida att risken att bli lurad är större då man helt och hållet förlitar sig på en person som man i de flesta fall inte känner eller har träffat innan. Där fungerar Airbnb väldigt bra som säkerhet mellan parterna.

Så vårt råd i detta fall är att, begär referenser på personer som tidigare hyrt av denna uthyrare samt betala i möjligaste mån inte in något större belopp i förväg. Kontrollera med eventuella referenser att  lägenheten är i det skick och med den utrustning som utlovats i beskrivningen samt att allt övrigt gått rätt till med betalning osv. När man hittat ett lämpligt boende så får man oftast  betala en handpenning på minst en månadshyra som man sedan får tillbaka när man flyttar ut. Allt som oftast när man hyr direkt av spanska ägare så det ofta så att hyreslängden på dessa hyreskontrakt är minst 6 månader, detta kan i vissa fall såklart vara förhandlingsbart.Det finns dessutom en massa olika mäklarfirmor eller inmobiliarias som det heter på spanska som kan hjälpa till att hitta ett boende mot 1-2 månadshyror i arvode. Då ger man sina kriterier till dem som då kollar igenom mäklarregistret och väljer ut alternativ som kan passa just dig och bokar visningar. Man binder sig inte till någonting förrän ett kontrakt är skrivet.

Hotell och boende i Spanien

Det finns väldigt många olika hotell att välja på i Spanien. Utan lite hjälp på traven kan det vara svårt att välja rätt. För att få en lista med bilder, info och recensioner/omdömen från tidigare gäster kan du använda den kostnadsfria hemsidan Hotels.com. Hemsidan är på svenska och den listar alla hotell med bilder och tydlig information. Recensionerna från tidigare gäster är guld värda. De ger dig opartiska omdömen kring hur det är att bo på hotellet. Du förbinder dig inte till något när du använder Hotels.com och det är helt gratis att jämföra de olika hotellen.

Flyg till Spanien

För den som planerar att flyga till Spanien kan vi rekommendera den helt kostnadsfria jämförelsesidan Momondo.se. Där kan du snabbt och enkelt få lista på din skärm med olika flyg och avgångar till Spanien. Sajten hjälper dig att finna de billigaste, snabbaste och bästa alternativen när du skall flyga.
Du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter och jämförelsetjänsten är helt gratis hos Momondo.se.

Skriv en kommentar eller tipsa oss om något