Spanien kustLista över Spaniens kust

Spanien är ett land som till stor del består av kust. Det förstår alla som hittat Spanien på en karta. Det är därför inte konstigt att spanienkusten är ett så otroligt populärt turistmål för allmänheten.

Spanien är uppdelat i olika kuststräckor som alla har namn som börjar med ”Costa” då costa betyder kust på spanska. Exempel på dessa kända områden längst den spanska kusten är Costa del Sol eller Costa Tropical som är populära turistmål som många, många tusen svenskar åker till varje år. Spaniens turism bygger mer eller mindre på de badsugna turister som besöker spanienkusten i jakt på sol och bad i en härlig och vacker miljö.

Costa Blanca

Längst Spaniens sydöstra kust hittar man Costa Blanca som tillhör Valenciaregionen. Området är en fantastisk plats där spanjorer och turister möts och njuter av det underbara landskapet. Stället är känt för Valencia-citrusfrukterna som odlas på de stora plantagerna i Costa Blanca.

Vad man heller inte kan undgå är det faktum att Costa Blanda har 320soldagar per år vilket är helt enastående. Detta är väl så mycket anledning för turister att flytta hit över den svenska vintern. Det finns såklart många svenskar som uppskattar solen så mycket att de flyttar till Costa Blanca för gott. Costa Blanca är ett så stort turistmål att biljett hit är relativt billiga.
I Costa Blanca ligger den populära svenskstaden Torrevieja. På hemsidan Torreviejaguiden.se kan du bland annat läsa om:

Costa Dorada

Som brukligt är med de spanska kusternas namn så är de väldigt beskrivande. Costa Dorada, som ibland även stavas Costa Daurade eller Dourada betyder nämligen ”gyllene kusten”. Detta är en självklarhet för alla som besökt Costa Dorada, kusten är nämligen en 25mil lång sandstrand med sand som blänker som guld. Kusten är en självklarhet för alla som uppskattar bad och sol men den har även mycket annat att bjuda på. Den ligger sönder om Barcelona och har väldigt mycket golfbanor med härliga landskap och vattenhinder som man golfbitne kan besöka. Kusten är inte en av de mest kända vilket gör att det inte är lika fullt med tursiter som till exempel på Costa del Sol.
Costa del Sol

En av Spaniens mest välkända kuster är Costa del Sol. Kusten namn betyder ”solkusten” och är just vad det låter som, en Spansk solkust. Detta gör såklart att Costa del Sol är en självklar favorit för turister som letar efter som och värme i Spanien. Kusten är riktigt stor, närmare 30mil vilket gör att den sträcker sig över tre provinser. Både Málaga, Cádiz och Granada. Temperaturen ligger ganska stabilt på runt 20 grader Celsius under den svenska vintern vilket gör att det är lagom varmt att sitta i skuggan ifall man åker till Costa del sol på semester.

Costa Brava

Längst nordöstra Katalonien hittar vi en kuststräcka som kallas Costa Brava. Ifall man är ute efter en kust dit man kan åka och bara och ligga och sola på härliga stränder så har man tyvärr hittat fel.

Costa Brava kan fritt översättas till ”Klippiga kusten” vilket såklart tyder på att det inte finns speciellt gott om ständer. Det finns såklart en hel rad turistorter med härliga stränder i de lite mer exploaterade områdena som Lloret de Mar. Costa Brava sträcker sig från lite norr om Barcelona upp till den franska gränsen vilket gör att den har ett underbart läge med nära avstånd in till storstaden Barcelona.

Costa Tropical

Costa Tropical är namnet på en kustträcka i Spanien med subtropsikt klimat. De kalla vindarna från atlanten möter de varma från Sahara och tillsammans bildar dom ett fantastiskt behagligt klimat som man inte kan säga nej till. Kusten är känd för de många goda frukter som odlas här.

Costa Tropical är en perfekt plats att odla frukt och citrus tack vare det lite speciella klimatet. Sträckan ligger i södra Spanien. Costa Tropical är relativt kort då den (bara) är 80km lång. Kusten var från början en mötesplats för handelsmän och har varit en uppskattad tillflyktsort för den som behöver sol ända sen dess.

Costa Azahar

Costa Azahar är en vacker kuststräcka som sträcker sig ut mot medelhavets kust. Det ligger i Spanien och är en remsa som är hela 120km lång. Att Costa Azahar är ett populärt resmål för turister som är på väg till Spanien är det inga tvivel om. Det är en fantastisk utsikt utöver havet och det finns mycket mer att göra än att bara bada. Man kan till exempel besöka den kända provinshuvudstaden Castellón de la Plana. Costa del Azahar har fått sitt namn från alla de apelsinträd som blommar längst kuststräckan. Namnet betyder nämligen ”Apelsinblommningskusten” på spanska men kallas ibland bara för ”Apelsinkusten”.

Hotell och boende i Spanien

Det finns väldigt många olika hotell att välja på i Spanien. Utan lite hjälp på traven kan det vara svårt att välja rätt. För att få en lista med bilder, info och recensioner/omdömen från tidigare gäster kan du använda den kostnadsfria hemsidan Hotels.com. Hemsidan är på svenska och den listar alla hotell med bilder och tydlig information. Recensionerna från tidigare gäster är guld värda. De ger dig opartiska omdömen kring hur det är att bo på hotellet. Du förbinder dig inte till något när du använder Hotels.com och det är helt gratis att jämföra de olika hotellen. 

Flyg till Spanien

För den som planerar att flyga till Spanien kan vi rekommendera den helt kostnadsfria jämförelsesidan Momondo.se. Där kan du snabbt och enkelt få lista på din skärm med olika flyg och avgångar till Spanien. Sajten hjälper dig att finna de billigaste, snabbaste och bästa alternativen när du skall flyga.
Du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter och jämförelsetjänsten är helt gratis hos Momondo.se.

Skriv en kommentar eller tipsa oss om något