Affärstider: Butiker är normalt öppna 9-13 samt 17-20, med siestan därimellan. Flera shoppingcentra väljer dock att hålla öppet längre. På lördagar hålls det i regel öppet fram till 13 och söndagar är butikerna ofta stängda. I rena turistområden samt övriga turistbutiker har de oftast öppet sju dagar i veckan.

Banker: Bankerna på Gran Canaria har i regel öppet på förmiddagarna fram till 13. Söndagar är bankerna stängda.

Bankomater: Det finns gott om bankomater som tar alla typer av kontokort, VISA Eurocard, American Express etc. De fungerar precis som bankomaterna hemma i Sverige. Tänk på att du måste ha en fyrsiffrig kod för att kunna hämta ut pengar och att sifferkoden ska vara vänd uppåt när du sätter in det.

Dricks: På Gran Canaria är det i högre grad brukligt att ge dricks än i Sverige. Dricks ska naturligtvis lämnas i proportion till den service man fått men en fingervisning kan vara ca 5-10% på exempelvis restaurangnotan eller taxikostnaden. Även om serviceavgiften i regel är inräknad i notan uppfattas det som oartigt att inte lämna dricks.

Helgdagar: Följande helgdagar,  ”fiestas” berör Gran Canaria under året. Dessutom kan på vissa orter lokala helgdagar i samband med stads- och byfester tillkomma.

12 oktober Día de la Hispanidad: Colombusdagen

1 november Todos los Santos: Alla helgons dag

Jueves Santos: Skärtorsdagen

Viernes Santos: Långfredagen

Lunes de Pascua: Annandag påsk

Corpus Christi: Kristi himmelfärdsdag

Hyra Bil

Vårt tips här är hemsidan Momondo.se som jämför hyrbilsfirmorna åt dig gratis och hjälper dig att hitta det bästa och mest prisvärda alternativet.

Turistbyrån: Centro Insular de Turismo. Patronato de Turismo

Adress:
Avda. España - esquina con Avda. EE.UU. (Centro Comercial Yumbo) , 35100, Playa del Inglés
Telefon:
928 771 550  Fax: 928 767 848

Hotell och boende på Gran Canaria

Det finns väldigt många olika hotell att välja bland på Gran Canaria. Det kan vara svårt att hålla reda på alla utan att få en bra lista på alla hotellen. Du kan enkelt få en lista med bilder, info och recensioner/omdömen från tidigare gäster genom att besöka den kostnadsfria hemsidan Hotels.com.
Hemsidan är på svenska och den listar alla hotell med bilder och tydlig information kring hotellen och vad de kan erbjuda. Recensionerna från tidigare gäster är guld värda för dig som planerar att resa. De ger dig opartiska omdömen kring hur det är att bo på hotellet.
Det bästa av allt är att du förbinder dig inte till något när du använder Hotels.com och det är helt gratis att jämföra de olika hotellen. 

Flyg till Gran Canaria

För den som planerar att flyga till Gran Canaria kan vi rekommendera den helt kostnadsfria hemsidan Momondo.seDär får du snabbt och enkelt lista på din dator- eller mobilskärm med olika flyg och avgångar till Gran Canaria. Hemsidan hjälper dig att hitta de billigaste, snabbaste och bästa alternativen när du skall flyga. Använd Momondo.se och se om tjänsten kan hjälpa dig i ditt sökande efter de bästa och mest prisvärda flygresorna. Du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter och jämförelsetjänsten är helt gratis.