År efter år återvänder tusentals nordbor till trivsamma och semestervänliga San Agustin, ett av våra mest älskade resmål genom tiderna! Här varvas vackra hotell och vidsträckta trädgårdsanläggningar om vartannat. I San Agustin ligger också det trivsamma och fina hotellet Gloria Palace, med Europas största thalassoterapiaanläggning, ett väldigt påkostat och fin spaanläggning.

Ett annat underbart  boende är att bo i området Rocas Rojas och deras bungalows, dessa ligger i en helt underbar grönskande miljö med totalt tre vuxenpooler och lika många barnpooler, tennisbana, boulebana samt puttinggreen. Detta komplex är väldigt omtyckt och man kan hyra dessa bungalows antingen via deras reception eller hos Vingresor.

San Agustin kännetecknas även av låga byggnader och har två lavafärgade sandstränder, Playa de San Agustin och Playa de las Burras. Samhället har en stor svensk anknytning med ett par svenska butiker, barer och restauranger. Här ligger även svenska kyrkan, svenska skolan och skandinaviska klubben.

Bor man på bergssidan tar man sig lätt ner till stranden via en gångbro över stora vägen. Sedan ett par år tillbaka har det blivit lättare att ta en promenad till Maspalomasstranden och Playa del Inglés shopping och nöjesliv. Den nya strandpromenaden sträcker sig både österut mot Playa de Aguila och västerut, ända till Playa del Inglés.

Restaurangutbudet är stort och välrenommerat. Ett par av Gran Canarias bästa restauranger ligger i San Agustin och här finns fina förutsättningar för en lång rad kulinariska upplevelser i njutningsfull miljö. Du hitta allt från paella och tapas till franska, italienska, svenska och amerikanska restauranger.

Nöjeslivet i San Agustin består av ett casino och ett fåtal barer. Söker du mer fart och fläkt är det bara att ta sig in till Playa del Inglés, där det finns gott om diskotek, barer, nattklubbar och musikshower. Du som vill spela golf har 10 minuter i bil till 18-hålsbanan i Maspalomas.

I San Agustin får du lugn och ro, men med sport och nöjen inom nära räckhåll. Om du kommer hit så glöm inte heller att besöka den svenska godis och matbutiken Gottegrisen!

Hotell och boende på Gran Canaria

Det finns väldigt många olika hotell att välja bland på Gran Canaria. Det kan vara svårt att hålla reda på alla utan att få en bra lista på alla hotellen. Du kan enkelt få en lista med bilder, info och recensioner/omdömen från tidigare gäster genom att besöka den kostnadsfria hemsidan Hotels.com.
Hemsidan är på svenska och den listar alla hotell med bilder och tydlig information kring hotellen och vad de kan erbjuda. Recensionerna från tidigare gäster är guld värda för dig som planerar att resa. De ger dig opartiska omdömen kring hur det är att bo på hotellet.
Det bästa av allt är att du förbinder dig inte till något när du använder Hotels.com och det är helt gratis att jämföra de olika hotellen. 

Flyg till Gran Canaria

För den som planerar att flyga till Gran Canaria kan vi rekommendera den helt kostnadsfria hemsidan Momondo.seDär får du snabbt och enkelt lista på din dator- eller mobilskärm med olika flyg och avgångar till Gran Canaria. Hemsidan hjälper dig att hitta de billigaste, snabbaste och bästa alternativen när du skall flyga. Använd Momondo.se och se om tjänsten kan hjälpa dig i ditt sökande efter de bästa och mest prisvärda flygresorna. Du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter och jämförelsetjänsten är helt gratis.