Det finns många sätt att ta sig runt på Gran Canaria.
Här kommer lite tips.

Hyra Bil

Vårt tips här är hemsidan Momondo.se som jämför hyrbilsfirmorna åt dig gratis och hjälper dig att hitta det bästa och mest prisvärda alternativet.

Ett utmärkt alternativ för de den som vill utforska denna vackra ö och dess mångfald på egen hand är att hyra bil. Det ger garanterat minnen och upplevelser som man inte alltid kan få genom att följa guidade bussturer. Trafikreglerna är samma som på spanska fastlandet dvs högertrafik, omkörning till vänster, lämna företräde åt alla fordon som kommer från höger, så till vida inte den väg du kör på är markerad som huvudled. Säkerhetsbälte är obligatoriskt, annars riskerar man böter, likaså riskerar man böter om man pratar i mobiltelefon i samband med bilkörning. Alla huvudvägar är asfalterade och underhålls kontinuerligt. Övriga vägar är också i gott skick, om än lite smala och kurviga uppe i bergen.
Vi rekommenderar som vi nämner ovan hemsidan Momondo.se som är på svenska och väldigt enkel. att använda.

Taxi

De flesta taxibilar på ön är vita med röda eller gröna tak, men ibland kan även andra färger på taken förekomma, men detta gör de lätta att känna igen. Att åka taxi på Gran Canaria är  billigt jämfört med svenska förhållanden. Åker du inom Las Palmas se då till att det är "Tarifa 1" som står på taxametern, det är den som gäller för lokalresor. Det finns tre tariffer. Ska du ner till södra delen eller någon annanstans som innebär att du åker en längre sträcka blir det en annan tariff, det finns information i taxibilarna om detta.

Buss

Det förmånligaste sättet att ta sig runt på Gran Canaria på egen hand är att använda den mycket välfungerande lokaltrafiken. Det lokala bussbolaget heter Global och bussarna är grönblå till färgen och kallas för  ”Gua Gua” vilket är ett typiskt kanariskt uttryck för just buss. Det finns bra förbindelser mellan orterna på sydkusten samt till huvudstaden Las Palmas. Biljett köper man direkt ombord på bussen och exakta busstidtabeller finner man på de flesta hotell i receptionen. Lägg märke till att det går betydligt färre bussar på Söndag- och helgdagar.

Hotell och boende på Gran Canaria

Det finns väldigt många olika hotell att välja bland på Gran Canaria. Det kan vara svårt att hålla reda på alla utan att få en bra lista på alla hotellen. Du kan enkelt få en lista med bilder, info och recensioner/omdömen från tidigare gäster genom att besöka den kostnadsfria hemsidan Hotels.com.
Hemsidan är på svenska och den listar alla hotell med bilder och tydlig information kring hotellen och vad de kan erbjuda. Recensionerna från tidigare gäster är guld värda för dig som planerar att resa. De ger dig opartiska omdömen kring hur det är att bo på hotellet.
Det bästa av allt är att du förbinder dig inte till något när du använder Hotels.com och det är helt gratis att jämföra de olika hotellen. 

Flyg till Gran Canaria

För den som planerar att flyga till Gran Canaria kan vi rekommendera den helt kostnadsfria hemsidan Momondo.seDär får du snabbt och enkelt lista på din dator- eller mobilskärm med olika flyg och avgångar till Gran Canaria. Hemsidan hjälper dig att hitta de billigaste, snabbaste och bästa alternativen när du skall flyga. Använd Momondo.se och se om tjänsten kan hjälpa dig i ditt sökande efter de bästa och mest prisvärda flygresorna. Du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter och jämförelsetjänsten är helt gratis.