Att välja bilsemester har många fördelar. Man är fri och bestämmer över sin egen tid. Vill man köra på småvägar så gör man det, vill man stoppa och se på naturen så gör man det, vill man stoppa vid ett mysigt motell så gör man det.

När man reser utomlands med bil är det en del saker som är bra att ha med sig. Försäkringsbevis, lokal valuta i sedlar, vägkarta, extra batterier, filt, matsäck och lite verktyg för att ordna eventuella problem som uppstår på bilen. En laddare till mobiltelefonen är det väl inte många som lämnar hemma när de ska ut och resa, men det är viktigt att se till att man har en laddare som passar uttaget i bilen. Den gamla typen sätts in i en adapter i cigarettuttaget, men många nyare bilar har USB, som gör det lätt att ladda mobilen på resan.

Något som även är väldigt viktigt är att ha med en handlampa eller en ficklampa att lysa med om man får problem med bilen eller liknande på kvällstid. Då kan en bra lampa vara till stor hjälp. Du kan köpa en riktigt bra handlampa på på denna webbplats.

Smarta accessoarer till bilresan

I klippet ovan visas en bra nätbutik för bildelar och accessoarer till bilar.

Om man reser med barn, stora eller små, krävs det lite extra planering och packning. Det är smart att ta med lite pyssel som de kan sysselsätta sig med. En bok att läsa eller en pysselbok. Det är också populärt att ta med kudde och filt, så de kan göra det mysigt och komfortabelt i baksätet, och njuta bilresan på deras vis. Små barn kräver kanske flera stopp för blöjbyte och matning. Det är bra att ha god tid på bilresa, men detta blir extra viktigt när man reser med små barn.

När man ska packa en liten verktygslåda är det några saker som är viktiga att ha med. Motorolja, startkablar, en tång, skruvmejsel, papper, extra glödlampor, första hjälpen kit och en liten extra bensindunk. Man bör också hitta fram numret till landets bärgningshjälp. Ett set med reservnycklar kan vara ovärdeligt, tillsammans med ett extra bankkort, och lite kontanter i lokal valuta.
Bilsemester kan ge stor glädje, om man ser till att ha nödvändigt utstyr till bilen, till barnen och till sig själv. Med nöjda barn i en bra servad bil kan bilsemester bli en dröm!