På sommaren blir delarna av Spanien som ligger vid kusten överfyllda av turister som söker sig till långa vita stränder, varma soliga dagar och klara sköna nätter. Spaniens östkust har länge varit en idyll för turister runt om i Europa vilket inte heller har minskat på senare år. Ett klassiskt exempel på en semester i Spanien är den kända turistorter Ibiza. Här kan man som turist se fram emot långa dagar på stranden följt av fester hela natten, om det är nattlivet man är ute efter. Ibiza och Spaniens andra stora turistorter är perfekta för den som letar efter de bästa turistorterna under somrarna i Europa.

Kanarieöarna – fint väder året runt

Utanför Afrikas västkust ligger en ögrupp som länge har tillhört Spanien och som hör till ett av de mest populära turistmålen i världen för svenska turister. Anledningen till detta är att ögruppen ligger mycket nära ekvatorn, vilket till skillnad från Spaniens fastland garanterar varmt väder året om. Vill man uppleva semester i Spanien på Kanarieöarna tar man sig lättast dit med ett av alla de charterbolag som finns att tillgå. Enklast hittar man dem på nätet men man kan också besöka deras kontor eller ringa dem för vägledning för sin semester i Spanien.

Madrid – tjurfäktarnas stad

Vill man uppleva storstad, värme och kultur på samma gång i Spanien ska man utan tvekan besöka huvudstaden Madrid under sin semester i Spanien. Staden är mest känd internationellt för sina berömda tjurfäktningar där en man ensam fäktas mot en tjur i en kamp till döden. Föredrar man lugnare aktiviteter finns det också att tillgå i Madrid. Staden erbjuder ändlös shopping, utsökt mat och dryck på restauranger och mycket, mycket mer.

Språkresa till Spanien

Spanskan är ett av de största språken i världen och det är därför en ganska bra idé att åka på språkresa just till Spanien då det alltid är lättast att lära sig ett språk ifall man bor och lever i det land det talas i samt under studerande av språket . Det finns många skolor och företag i Sverige som arrangerar språkresor till Spanien över en till två veckor för att studenterna ska få testa på det Spanska språket i sin naturliga miljö. Ifall man inte studerar längre finns det många arrangörer som arrangerar lite längre språkresor för den som verkligen vill på språkresa till Spanien och lära sig behärska det spanska språket.

Låna pengar till resan

Vi går ofta i flera månader och längtar efter vår drömresa. Man ska självklart alltid spara ihop pengar till resan och undvika att låna pengar till "lyx". Men ibland kan det självklart saknas lite pengar för att komma iväg på resan och man tvingas ta ett lån. Du kan hos Sverigekredit.se exempelvis leta efter lån i olika kategorier och enkelt hitta rätt lån efter önskat belopp. Kolla exempelvis in "sms lån 1000 kr" om du vill låna 1000 kr o.s.v. På denna hemsida är det otroligt enkelt att jämföra olika typer av sms lån.

Hotell och boende i Spanien

Det finns väldigt många olika hotell att välja på i Spanien. Utan lite hjälp på traven kan det vara svårt att välja rätt. För att få en lista med bilder, info och recensioner/omdömen från tidigare gäster kan du använda den kostnadsfria hemsidan Hotels.com. Hemsidan är på svenska och den listar alla hotell med bilder och tydlig information. Recensionerna från tidigare gäster är guld värda. De ger dig opartiska omdömen kring hur det är att bo på hotellet. Du förbinder dig inte till något när du använder Hotels.com och det är helt gratis att jämföra de olika hotellen.

Flyg till Spanien

För den som planerar att flyga till Spanien kan vi rekommendera den helt kostnadsfria jämförelsesidan Momondo.se. Där kan du snabbt och enkelt få lista på din skärm med olika flyg och avgångar till Spanien. Sajten hjälper dig att finna de billigaste, snabbaste och bästa alternativen när du skall flyga.
Du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter och jämförelsetjänsten är helt gratis hos Momondo.se.

Skriv en kommentar eller tipsa oss om något