Välj en pool istället för Spanienresan till sommaren

november 28, 2023
av admin
  • Betalt samarbete med Poolfabriken

Längtar du efter sommar, sol och bad? En del väljer att åka söderut till varmare länder som Spanien på semestern, men för dig som vill få badsemestern att räcka längre kan det vara en bra idé att få till den rätta solsemesterkänslan där hemma istället, med en mysig swimmingpool.

Genom att skaffa en pool får du samma härliga möjlighet till bad och sim där hemma som du skulle ha fått på en utomlandssemester i söder. Vissa kanske tänker att det skulle vara för kostsamt – men utöver det faktum att du sparar in pengar från att skippa resan, kan du använda poolen under hela sommaren, år efter år. Det är helt enkelt en bra och rolig investering som förhöjer sommaren.

Välj rätt typ av pool för dig

Det finns många typer av pooler i många olika storlekar att välja mellan, så ta dig tiden att fundera på vad du vill uppnå och hur mycket utrymme på tomten som du kan och vill lägga på poolen! Tänk till exempel igenom hur många som kan tänkas använda din pool samtidigt, om du ska simma längder eller enbart slappna av i badet, och så vidare. Betänk också vilken form som passar bäst för dig och din situation – några av de mest populära varianterna är rektangulär, åttaformad, och rund pool, som går att ha helt ovan jord eller delvis nedgrävd.

Ta kontakt med ett bra poolföretag som kan sina saker

När du har ett hum om vad du är ute efter kan det vara bra att ta kontakt med ett bra poolföretag som till exempel Svenska Poolfabriken och be om en offert. Du kan här också ställa de eventuella frågor som du har, och få svar från experter och hjälp med planeringen. Du kan här också få hjälp med speciallösningar – till exempel om du behöver en pool i en annan form än de vanliga, eller med andra dimensioner.

Utför monteringen på egen hand eller ta hjälp av experter

Många kommersiellt sålda poolkonstruktioner för privat bruk är utformade så att det ska vara enkelt för dig att med instruktionerna på egen hand kunna montera den. Det går dock också bra att få hela jobbet gjort av professionella montörer, om du till exempel inte känner att du klarar av det, eller inte har den tid som krävs. Det är helt upp till dig vad du väljer att göra.

Tänk även på att skaffa tillbehör till poolen

Utöver bara själva poolen finns det flera tillval som går att göra – både i praktiken obligatoriska sådana och sådant som förhöjer din poolupplevelse. I den första kategorin hittar vi sådant som behövs för att poolen ska hållas fräsch och hygienisk, vilket enkelt uppnås med ett reningsverk, en poolrobot, autodoseringsutrustning och poolöverdrag. I den andra finns det till exempel pooluppvärmning, vilket gör det möjligt att bekvämt kunna bada under en längre tid på året; och sådant som pooltrappa, stege och belysning. Möjligheterna är många när det gäller att anpassa poolen efter hur du vill kunna använda den!