Familjesemester i Spanien: Biluthyrning på Malaga flygplats

augusti 30, 2023
av admin
  • Namnlös design – 2023-08-30T113715.085

Malaga är en historisk kuststad som är full av nöjen för hela familjen oavsett om du och dina små är intresserade av natur, historia eller äventyr. Även om stränderna kan vara tillräckligt för de äldre familjemedlemmarna, kommer barnen att behöva lite mer.

När du besöker den här staden är listan över saker för barn och vuxna att göra praktiskt taget oändlig med något speciellt runt nästan varje hörn. Det är därför otroligt smidigt att passa på att hyra en bil för att ta er runt i Malaga under er familjesemester.

Biluthyrning i Malaga: En nyckel till familjeäventyr

Även om det finns mängder av olika platser för biluthyrning i Malaga så är det smidigast att skaffa en hyrbil på Malaga flygplats för att ni då kan lasta in väskorna direkt när ni lämnar flygplatsen. Då slipper ni oroa er över allt krångel med att släpa på väskor på en buss till exempel. 

Genom att hyra en bil så öppnar du och resten av familjer upp för mängder av möjligheter att skapa era egna äventyr – på era egna villkor. Slipp oroa er över att förstå er på krångliga scheman för lokaltrafiken, eller att behöva vinka in en taxi varje gång ni vill åka någonstans. Hoppa istället in i er alldeles egna hyrbil och ta er till nästa destination enkelt och smidigt. 

Saker att hitta på under familjesemestern i Malaga

Nu när ni har er alldeles egna hyrbil så är det som kvarstår helt enkelt att välja destinationerna att köra till tillsammans med familjer. Här kommer därför några tips på vad som är kul för familjemedlemmar i alla åldrar (även ni som är vuxna). 

Selwo Marina

Selwo Marina är en marin park som har föreställningar och uppvisningar av olika djur som är hemmahörande i vattnet uppdelat i olika områden.

När du och din familj besöker denna marina park kan ni njuta av speciella aktiviteter som att simma med sjölejonen. Dessutom hittar du fågel- och ormshower i ett annat område. Selwo Marina ligger i Benalmádena strax söder om Malaga.

Mariposario de Benalmádena

Mariposario de Benalmádena är en fjärilsträdgård där du och din familj kan njuta av att vara omgivna av nästan 2 000 fjärilar inklusive flera exotiska arter. Totalt finns det cirka 150 olika fjärilsarter här inklusive några exotiska som kommer långt från Spanien.

Förutom fjärilar har denna trädgård också fåglar, fiskar, och flera reptiler. Du och dina barn kan komma på nära håll med dessa varelser för en fascinerande upplevelse. Mariposario de Benalmádena ligger strax söder om Malaga i Benalmádena.

Aquatropic Water Park

Aquatropic Water Park är en unik saltvattenpark med åkattraktioner och rutschkanor som passar alla åldrar utan att ha så mycket kemikalier i vattnet. Saltvattnet här är en stor lockande faktor för besökare med kemisk känslighet, så tänk på det om någon i din familj inte klarar av att bada i klorinerat vatten eller har känslig hud.

I parken kan besökare njuta av en mängd olika rutschbanor och utsedda barnområden med skuggiga platser i närheten för föräldrar att hålla utkik. Aquatropic Water Park ligger i Almuñécar ungefär en timme öster om Malaga.