Utforska Rostock och Tyskland

augusti 18, 2023
av admin
  • I samarbete med färjatilltyskland.se (2)

Tyskland är ett land som bjuder på ett rikt kulturliv, storslagna landskap och moderna städer. En av dessa pärlor är Rostock, en charmig och lite småruffig hamnstad vid Östersjökusten. I den här artikeln får du tips på hur du enkelt kan resa till Rostock, och därifrån vidare till resten av Tyskland och Europa, och vad du inte får missa när du väl är på plats.

Res bekvämt från Trelleborg till Rostock

Till Tyskland kan du ta dig på många olika sätt. Ett av de mest bekväma sätten att resa till Rostock är att ta färjan Trelleborg – Rostock. Denna resa är inte bara praktisk, utan kan också vara en upplevelse i sig. Ombord på färjan kan du njuta av vacker utsikt över Östersjön, äta god mat och koppla av innan äventyret i Tyskland börjar.

Rostocks historiska hjärta

Väl framme i Rostock bör du inte missa stadens historiska centrum. Här finner du till exempel Marienkirche, en smått imponerande gotisk kyrka och även stadens gamla rådhus i – också det i gotisk stil. Du kan strosa runt på de kullerstensbelagda gatorna och känna historiens vingslag.

Warnemünde: En pärla vid havet

Om du vill ta dig från innerstaden men fortfarande hålla dig i Rostock-regionen kan du ta dig till Warnemünde. En charmig kuststad som ligger en kort tågresa bort. Här finns breda sandstränder och en pittoresk fiskehamn. Här går det avnjuta färsk fisk på någon av stadens många restauranger, eller varför inte prova på att segla på havet? Möjlighet att hyra båt finns på plats.

Utforska Mecklenburg-Vorpommerns natur

Rostock omges av delstaten Mecklenburg-Vorpommern som präglas av lummiga landskap. Här kan du till exempel uppleva Tysklands största sjöområde, Mecklenburgische Seenplatte, samt de djupa skogarna i Müritz-Nationalpark. Detta är bara två skäl till varför Rostock kan vara ett perfekt resmål för dig som tycker om friluftsliv med möjligheter för vandring, cykling och kanotpaddling.

Kulturella höjdpunkter i Rostock

I Rostock kan du också hitta ett rikt kulturliv som kretsar kring en stor mängd museer, teatrar och konstgallerier. Ett av de mest kända exemplen på det sistnämnda är Kunsthalle Rostock som visar modern och samtida konst. En annan kulturell höjdpunkt är Hanse Sail, en seglingsfestival som lockar besökare från hela världen och som arrangeras en gång om året.

Praktiska tips för resan

Innan du tar färjan mellan Trelleborg och Rostock är det bra att ha koll på några praktiska saker. Tyskland är medlem i EU så du behöver inte något visum för att resa dit. Dock är det alltid bra att ha med sig ett giltigt pass. Valutan i Tyskland är euro och det är en bra idé om du har med dig både kontanter och kort. Tyskland har överlag inte kommit lika långt som Sverige när det gäller kortbetalningar.

Det behövs egentligen inte så mycket mer för att du ska vara förberedd för en oförglömlig resa till Rostock och Tyskland. Vare sig du är intresserad av historia, natur eller kultur kommer du hitta mycket att glädjas åt. Oavsett om du reser vidare från Rostock eller ej.