Sällskapsspel till Spanienresan

maj 5, 2023
av admin
  • I samarbete med spelayatzy.se

När man bestämmer sig för att resa finns det ofta en hel del att upptäcka och hålla sig sysselsatt med. Själva resan kan faktiskt vara rätt intressant, men det händer även att man känner sig uttråkad. Speciellt när det gäller en längre resa. Om det har bestämts att man ska resa till Spanien finns det flera sätt att ta sig till landet.

Det vanliga är självklart med flyg, men många väljer även att köra bil. Oavsett vilket alternativ man väljer kan det vara bra att ta med sig något som håller en sysselsatt. Ett bra sätt att roa sig är med sällskapsspel.

Yatzy

Ett annat spel som kan vara roligt att ta med sig på Spanienresan är Yatzy. Det är ett perfekt spel som passar de flesta åldrar. Spelet finns dessutom att köpa i flera varianter, samt som resespel. Spelet är lätt att förstå, här kan du lära dig reglerna i Yatzy om du aldrig spelat det tidigare. Kort förklarat går spelet ut på att fem tärningar kastas och spelarna ska försöka få så många kombinationer som möjligt med så höga poäng de kan.

Uno

Uno är ett klassiskt spel som de flesta testat åtminstone en gång. Det är ett utmärkt spel att ta med sig på resan. Det passar både för större och mindre resesällskap. Skulle man träffa på någon på resan kan man dessutom bjuda in dem till ett spel eller två.

Frågespel

Några av de enklaste spelen att spela när man reser är frågespel. Det finns flera roliga frågespel att välja mellan och vilket som är bäst beror på vem det är som reser. Vissa spel är bäst anpassade för familjer medan andra frågespel passar bäst för romantiska par som reser.

Värvet – Detta är ett spel som baserats på en intervju-podcast med samma namn av Kristoffer Triumfs. Spelet består av 200 kort med olika egenskaper. Dessa kort delas ut till alla som spelar, med motiveringar. Korten som delas ut innehåller sedan frågor som gäller en viss egenskap. Beskrivningen låter kanske lite knasig men spelet är relativt lätt att förstå när man ser det framför sig.

Icebreaker – Det här är ett bra spel för personer som vill lära känna varandra lite bättre. Spelet består av 100 kort med frågor om dig, vad du tycker och tänker och som hjälper andra att lära känna dig lite bättre.

Älsklingen – Ett sista frågespel är för alla romantiska par som bestämmer sig för att resa till Spanien. Älsklingen är ett frågespel som kan leda till intressanta diskussioner och kan få er att lära känna varandra bättre. Spelet består av över 300 roliga frågor.

Cards Against Humanity

Detta är egentligen ett förfest-spel och det riktar sig främst till vuxna. Dock är det lätt att ta med sig eftersom det endast består av kort. Spelet går ut på att en spelare läser upp ett kort med frågor där ett ord saknas. Det är sedan de andra spelares uppgift att fylla i det ord som saknas. Cards Against Humanity kan bli väldigt roligt. Det gäller dock att man tål en hel del eftersom det ibland kan bli lite förolämpande.