Fem golfbanor i Spanien du inte vill missa – en guide för golfentusiaster

mars 27, 2023
av admin
  • Namnlös design – 2023-03-27T160159.752

Golf är en sport som förenar folk från olika åldrar och bakgrunder, och vad kan vara bättre än att spela på en av Spaniens vackra golfbanor under solen? Här presenterar vi fem fantastiska golfbanor i Spanien som garanterat kommer ge dig en minnesvärd upplevelse. 

Vi har även tagit fram lite tips om resefodral och golfvagnar för att göra din resa så smidig som möjligt!

1. Valderrama Golf Club – Sotogrande, Andalusien

Valderrama Golf Club är en av Europas mest prestigefyllda golfbanor och har stått värd för många internationella tävlingar, inklusive Ryder Cup. Banan är både utmanande och vacker, med snirkliga fairways och täta skogar. Här är ett tips för dig som vill ha en riktig golfsemester: bo på ett av de lyxiga hotellen i närheten och njut av den andalusiska solen när du inte spelar golf.

2. PGA Catalunya Resort – Girona, Katalonien

Bara en kort bilresa från den charmiga staden Girona ligger PGA Catalunya Resort, som erbjuder två fantastiska golfbanor: Stadium Course och Tour Course. Stadium Course rankas regelbundet bland Europas bästa banor och är en utmaning även för proffsen. Tour Course är något kortare och erbjuder en mer avslappnad upplevelse. Passa på att besöka Girona och njuta av den katalanska kulturen mellan golfrundorna.

3. La Manga Club – Murcia

La Manga Club är ett golfparadis som erbjuder tre utmärkta 18-hålsbanor: North Course, South Course och West Course. Här kan du njuta av en golfsemester i världsklass med vackra vyer och utmärkta faciliteter. Banorna är utformade för att passa alla typer av spelare, från nybörjare till proffs. Och när du inte spelar golf kan du utforska den vackra regionen Murcia och dess stränder.

4. Real Club de Golf El Prat – Barcelona, Katalonien

När du besöker Barcelona är det ett måste att spela en runda golf på Real Club de Golf El Prat, en av Spaniens äldsta och mest prestigefyllda golfklubbar. Klubben erbjuder två banor, Pink Course och Yellow Course, som båda erbjuder fantastiska vyer över Montserrat-bergen. Efter golfrundan kan du njuta av en utsökt måltid på klubbens restaurang och ladda upp inför din nästa runda.

5. Finca Cortesin – Casares, Andalusien

Finca Cortesin är en av Spaniens mest exklusiva golfresorter och erbjuder en 18-hålsbana som rankas högt bland Europas bästa. Här kan du spela golf med Medelhavet som bakgrund och njuta av banans utmanande och vackra hål. Resorten erbjuder också lyxigt boende, spa och utsökta restauranger för att göra din vistelse så avkopplande och minnesvärd som möjligt.

Är du på väg till Gran Canaria så har vi tidigare skrivit om deras golfbanor i denna guiden.

Att tänka på inför golfresan – Resefodral & golfvagn

När du planerar din golfresa till Spanien är det viktigt att tänka på hur du enklast och säkrast transporterar din utrustning. Ett resefodral är ett måste för att skydda dina klubbor under resan. Det finns flera olika typer av fodral att välja mellan, såsom mjuka eller hårda fodral, beroende på dina behov och budget. 

Ett bra resefodral har gott om utrymme för alla dina klubbor, samt fickor för att förvara skor golfbollar, peggar och annan nödvändig utrustning. Bra exempel och jämförelse av olika resefodral hittar du hos golfspecialisterna på  perfektgolf.se.

När det gäller golfvagnar finns det många olika alternativ att välja mellan. Om du föredrar att gå mellan hålen och njuta av den spanska solen och naturen, kan en lätt och smidig golfvagn vara det bästa valet. Det finns både manuella och elektriska golfvagnar som kan underlätta transporten av dina klubbor och göra din golfrunda ännu trevligare.

Så packa dina klubbor och ditt resefodral, och förbered dig för en oförglömlig golfresa till Spanien. Dessa fem golfbanor kommer garanterat att imponera och ge dig en fantastisk upplevelse, oavsett om du är en erfaren spelare eller bara vill njuta av en avkopplande runda under den värmande solen. Och glöm inte att ta en paus mellan golfrundorna för att utforska de vackra spanska städerna och regionerna – det är en del av äventyret!