Flytt och magasinering av prylar inför utlandsflytt

januari 19, 2023
av admin
  • I samarbete med Grabbarna Flytt (4)

Ska du flytta utomlands? Då står du inför ett spännande äventyr som kommer ge dig härliga minnen. Men innan du kommer dit finns det en del praktiska saker att göra. Hur ska du flytta? Ska du flytta ner alla dina saker eller ha kvar en del här i landet? Nedan får du tips inför flytten utomlands och magasinering av dina saker.

Tips inför utlandsflytten

Vid en flytt utomlands bör du avluta din hemförsäkring. Om du planerar att vistas utomlands i ett år eller mer bör du också meddela Skatteverket. I regel ska man inte fortsätta vara folkbokförd i Sverige om man befinner sig utomlands så länge.

Det är också viktigt att skaffa en hälsoförsäkring som gäller utomlands. Beroende på vilket syftet är med utlandsvistelsen kan du hitta alternativ antingen i Sverige eller utomlands.

Kolla också upp om du har Kivra, så att du kan få post från svenska myndigheter. Om du har studielån eller annat att betala i Sverige kan det vara klokt att ha kvar ditt svenska bankkonto och BankID.

Magasinering vid utlandsflytt

En flytt utomlands kan innebära en större eller mindre flytt. Den som endast ska vara borta i ett par månader väljer ofta att ha kvar sin bostad och bara ta med sig tillräckligt med kläder och skor för utlandsvistelsen. Däremot är det en annan femma om du exempelvis har fått en anställning och planerar att flytta permanent.

Att flytta stora möbler, TV och andra saker är sällan något man brukar ta med sig. Istället kan man sälja sakerna eller magasinera dem. Om du ser det som en möjlighet att flytta tillbaka till Sverige kan det vara klokt att behålla och magasinera dina saker. Skulle du ändå vilja ta med dig en del av dina möbler går det också att ordna.

Anlita flyttfirma

Inför en utlandsflytt kan en flyttfirma göra allt betydligt enklare. En firma som Grabbarna flytt kan hjälpa dig med alltifrån packning till flyttstädning och magasinering. Det blir mindre stressigt för dig och du slipper en stor del av arbetet. Istället kan du koncentrera dig på allt vad flytten innebär och ta hand om saker som adressändring, uppsägning av elavtal och liknande.

När du anlitar en flyttfirma kan du dessutom vara säker på att allt som ska magasineras är packat ordentligt och förvaras tryggt. Om du behöver hjälp under själva flytten gäller även en ansvarsförsäkring som träder in om någon skada skulle uppstå på dina saker.

Grabbarna Flytt är ett företag som grundandes i Finland (Flyttfirma heter muuttofirma på finska) men de bedriver även verksamhet i Sverige.