Bila till Spanien – tips

augusti 20, 2020
av admin
  • Bila till spanien

Sugen på att åka till Spanien? Ett bra och roligt sätt att transportera sig på är med bil. Tycker du om att köra och vill få en fin upplevelse på vägen är det ett perfekt färdmedel. Det är ungefär 300 mil från Sverige till Spanien och att bila ner kan ta mellan 2-4 dagar beroende på hur ofta du stannar på vägen. Det är inte svårt att köra till Spanien men det finns vissa saker som är bra att tänka på innan du åker.

Planera din rutt

Om du redan innan du åker vet vart i Spanien du vill hamna är det smart att planera din rutt. Genom att välja en destination kan du på så sätt planera ut den bästa vägen. Har ni tänkt att ta någon avstickare och stanna på vägen, planera in det också. Det är inte bara bra tidsmässigt att ha planerat sin väg utan även bra för att slippa onödig körning som sliter på bilen och drar bensin.

Tullavgifter

Vägarna till Spanien från Sverige består mestadels av motorväg vilket gör bilresan väldigt smidig. Dock ska man tänka på att du kommer få betala tullavgifter. Avgiften beror på sträckan du kör samt fordonets storlek. Avgiften betalar du direkt i lucka eller i en betalautomat. Skulle du missa att betala kommer du att få böter hemskickade och eventuellt få en straffavgift så se till att du alltid betalar direkt. Tullavgifterna för att köra till Spanien uppgår ofta till ett par tusen kronor.

Parkera bilen säkert

Fundera över vart ni ska ställa bilen. Ni kommer med all säkerhet att behöva ta en paus i körandet och antingen övernatta hos någon bekant alternativt ta in på hotell. Hur ni än ska göra är det bra att ha tänkt ut innan hur och var ni ska förvara bilen över natten. Många hotell erbjuder låst parkering vilket är att föredra.

Försäkra bilen

Använder du din egen bil på resan? Glöm då inte att ha bilen försäkrad. Biltrafiken skiljer sig utomlands från i Sverige och det kan hända mycket ute på vägarna. Det är då skönt att ha en bilförsäkring som ger dig ersättning vid eventuell skada. Läs igenom villkoren för din bilförsäkring för att se för vad och när den gäller.

Njut av din bilresa till Spanien och kör försiktigt!