Resa till San Sebastian

februari 13, 2023
av admin
  • I samarbete med travel2.se

Det är inte bara Spanien som erbjuder sol, bad och vackra stränder. Det finns andra resmål som också kan passa den som önskar detta på sin resa. I denna artikel ger vi ett exempel på en destination som definitivt erbjuder de sakerna, nämligen San Sebastian.

Gillar du god mat, härliga stränder, mysiga gränder, vandringar och utflykter? Ja, då är San Sebastian i norra Spanien en semesterpärla som du inte får missa. Och då har vi inte ens nämnt det sköna klimatet ännu! Här får du fem härliga tips som du måste uppleva när du är San Sebastian.

1. Maten, maten, maten

Vi kan inte säga det tillräckligt många gånger – god mat och San Sebastian hänger helt enkelt ihop. En resa till San Sebastian är en resa till en verklig gourmetstad. Här kommer du som gillar tapas att hitta många favoritrestauranger. I den gamla stadsdelen som heter Parte Vieja finns gott om ställen som kommer att bjuda dig på olika kulinariska smakupplevelser. Tapas, eller pintxos, hittar du nästan överallt men visste du att San Sebastian också är en stad med många Michelin-restauranger? Här finns alltså möjligheten att äta god tapas på små lokala barer men också möjligheten att njuta av mat i världsklass.

2. Stranden La Concha

Det är något alldeles speciellt med städer som erbjuder långa sandstränder, eller hur? Här kan du alltså på förmiddagen njuta av staden med fina små gränder, kyrkor och god mat och sedan på eftermiddagen lägga dig på en handduk på stranden och ta ett dopp i havet. Du får det bästa av två världar. I San Sebastian finns fyra stränder. Den långa La Concha är den mest kända. Och det är inte konstigt! Här finns en fin strandpromenad och vit och skön finkornig sand. På sommaren är stranden full av både turister och spanjorer som vill njuta av solen och vattnet. Blir du hungrig ligger flera tapasbarer bara en kort promenad bort.

3. Stadsdelar för olika nöjen

I San Sebastian finns flera stadsdelar där varje område har sin speciella charm. Vi har redan nämnt Parte Vieja, Gamla stan, som erbjuder flera tapasbarer och restauranger. Här finns också många hotell. Missa inte de många mysiga gränderna och ett besök till katedralen Santa Maria del Coro. Är du sugen på en shoppingrunda ska du istället ta dig till stadskärnan, Centro. Här väntar riktigt bra shopping och du hittar både kända märken och små lokala butiker. Stanna gärna kvar i centrum en kväll och upplev det härliga uteliv som finns här. Vill du istället hitta små fina konstgallerier och lyssna på livemusik ska du promenera till stadsdelarna Gros och Egia.

4. Känd surfkultur

Du som vill sola och bada ska ta dig till stranden La Concha, men du som vill hitta härliga vågor att surfa på ska istället bege dig till stranden La Zurriola. Självklart behöver du inte surfa själv om du inte vill, men bara att titta på alla andra som försöker bemästra vågorna och insupa den avslappnande surfkulturen är en upplevelse i sig. Flera gånger varje år anordnas också surftävlingar, både nationella och internationella.

5. Vandringar och utflykter

När du har njutit av strandlivet i några dagar kan det vara skönt att ge sig iväg på en vandring. Vill du ha en vidunderlig utsikt över San Sebastian ska du vandra upp till Monte Urgull. Här finns också en borg och en Kristus-staty. En annan vandring som ger en fantastisk utsikt över staden är att ta sig till Monte Igueldo. Hit kan du faktiskt ta dig med linbana också. En annan härlig utflykt är att ta en färja ut till ön Santa Clara eller varför inte hyra en bil och köra över gränsen till Frankrike en dag?