Spaniens bästa strandstäder – från Costa Brava till Costa del Sol

oktober 28, 2022
av admin
  • pexels-pixabay-54097

Costa Brava och Costa del Sol är två av Spaniens mest kända strandstäder. Costa Brava ligger i norra Spanien och erbjuder en mycket dramatisk kustlinje med höga klippor och vacker natur. Costa del Sol ligger på sydkusten av Spanien och är känd för sina stränder, golfbanor och nattliv. Båda städerna har mycket att erbjuda besökare, så det är svårt att säga vilken som är bäst. Det beror helt enkelt på vad du letar efter i en semesterdestination! 

Finansiera resan

Flygpriserna har gått upp efter pandemin på grund av inflation, höga bensinpriser och att utbudet inte är lika stort. Självklart är det optimala att spara ihop till resan, men ibland kan välmåendet behöva en resa även fast plånboken inte riktigt är full. Behöver du hjälp att finansiera din resa finns det privatlån, avbetalning eller kreditkort som alternativ. Kreditkort kan vara bra om du vet om att du får in pengarna nästa månad, annars är det oftast en väldigt dyr lösning.

Oavsett hur du finansierar resan kan du kolla Advisas ordlista för att få koll på viktiga termer som dyker upp när du pratar lån.

Vilka är Spaniens bästa platser?

Spanien är ett fantastiskt land med många olika platser att upptäcka. Här finns något för alla, oavsett om man gillar stranden, staden eller naturen. Ibiza är kanske den mest kända av Spaniens öar, och det är inte svårt att se varför. Ibiza har något för alla, oavsett om man vill dansa på de berömda klubbarna, slappa vid havet eller utforska de små byarna. Mallorca är en annan populär destination i Spanien, och det finns massor av saker att göra här. Man kan besöka de historiska städerna Palma och Alcudia, ta en båttur till Formentera eller bara ligga på stranden och njuta av solen. Andra populära platser i Spanien inkluderar Barcelona, Madrid och Granada.

Madrid – Spaniens huvudstad

Madrid är som Spaniens huvudstad även den största staden och ligger i centrala Spanien. Det är en av Europas mest besökta städer. Staden har ett varierat klimat med varma somrar och kalla vintrar. Madrid är en mycket livlig stad med massor av aktiviteter för alla smaker. Här finns något för alla, oavsett om man gillar shopping, mat, fotboll, kultur eller bara vill uppleva den spanska atmosfären. .

Barcelona – Gaudi, tapas och strandliv

Barcelona är en av de mest spännande och livliga städerna i Europa. Staden är känd för sin unika arkitektur, tapas och strandliv. Gaudi är en av de mest kända arkitekterna i Barcelona, och hans verk finns spridda över hela staden. De flesta turister besöker Gaudis mest kända verk, La Pedrera och Casa Batllo, men det finns hundratals andra byggnader som är väl värt ett besök. Besök även Sagrada Familia, en otroligt vacker och välkänd kyrka. 

Tapas är en av Barcelonas specialiteter, och det finns tapasrestauranger på varje gata. Stranden ligger bara en kort promenad från stadens centrum, och det finns flera olika strandklubbar att välja mellan. 

Spaniens kuststäder är något av det bästa som landet har att erbjuda! Oavsett om man föredrar en lugn och avslappnad atmosfär eller mer partystämning, så finns det en strandstad i Spanien som passar just dig. Här är några av våra favoriter!