Kreditkort för resenärer: En genomgång av de bästa korten

april 11, 2022
av admin
  • Namnlös design – 2022-03-11T131142.357

För den som reser ofta kan resekort vara ett bra och smidigt val. Det beror bland annat på att kreditkort ger dig möjlighet att samla olika typer av bonuspoäng vid inköp, samt inkluderar reseförsäkringar och förmåner som kan användas när som helst under resan.

Men det finns många olika typer av kreditkort i branschen och i takt med att nya introduceras kan det vara svårt att hänga med. I den här artikeln ger vi dig en kort genomgång av de bästa korten på marknaden.

Vad är ett kreditkort?

Ett kreditkort är ett betalkort som utfärdas till en användare i ett syfte att låna pengar på lite kortare sikt. Kreditkort används ofta för att köpa varor och tjänster på kredit där brukaren kanske inte har pengar till hands för att betala för ett köp eller vill få bonuspoäng på inköpet.

En kreditkortsutgivare ger vanligtvis långivaren ett visst antal dagar innan lånet behöver betalas tillbaka i sin helhet. Därefter tar de ut en ränta på obetalda saldon och kan ta ut eventuella andra avgifter som årliga avgifter, utländska transaktionsavgifter och förseningsavgifter.

Vilka typer kreditkort passar bäst till resan?

För att välja rätt kreditkort inför resan är det viktigt att du tänker på tre faktorer.

1. Din kreditgräns: Kreditgränsen på ett kreditkort är den maximala summa pengar du får spendera och är oftast individuellt baserad. Om du planerar att använda ditt kreditkort för större belopp under din resa är det bäst att välja ett kreditkort med högre gräns och med en längre gratis återbetalningstid.

2. Uttagsavgiften på kreditkortet: Vissa kreditkortsutgivare tar ut ett valutapåslag som betalas som en procentandel av alla transaktioner. Även om det bara är någon procentandel, så kan det bli en stor summa i längden.

3. Concierge service: Vissa aktörer erbjuder en 24-timmars concierge som kan hjälpa till med att boka hotell och hitta närmaste lokala restaurangen.

Några av våra personliga favoriter som uppfyller dessa kriterier inkluderar: Bank Norwegian, Marginalen Traveller och SAS Eurobonus American Express Elite. Lycka till med sökandet!