Spansk tjurfäktning

Om det är något Spanien är känt för är det Spansk tjurfäktning. Denna sport är mer en uppvisning och bygger på att en matador utkämpar en strid mot en tjur.

Fighten eller uppvisningen som spanjo börjar med att Picadorer som är matadorens ridande hjälpredor sticker spjut i tjurens nacke för tjuren ska gå med huvudet sänkt under den spanska tjurfäktningen och på så sätt inte vara lika alert och farlig. Efter det fästs banderillas i tjurens rygg. Detta är spjut med hullingar som är till för att skada tjuren lite mer långsiktigt. Spansk Tjurfäktning är lyckad när matadoren besegrar tjuren genom att sticka sitt svärd genom tjurens hjärta. Nu de senaste två åren har stora förändringar skett inom denna, sporten håller på att förbjudas i stora delar av Spanien, och inom kort kan det även tänkas komma ett totalförbud för tjurfäktning i Spanien, i alla fall hela förloppet med att tjuren slutligen dödas.

Hotell och boende i Spanien

Det finns väldigt många olika hotell att välja på i Spanien. Utan lite hjälp på traven kan det vara svårt att välja rätt. För att få en lista med bilder, info och recensioner/omdömen från tidigare gäster kan du använda den kostnadsfria hemsidan Hotels.com. Hemsidan är på svenska och den listar alla hotell med bilder och tydlig information. Recensionerna från tidigare gäster är guld värda. De ger dig opartiska omdömen kring hur det är att bo på hotellet. Du förbinder dig inte till något när du använder Hotels.com och det är helt gratis att jämföra de olika hotellen. Flyg till Spanien

För den som planerar att flyga till Spanien kan vi rekommendera den helt kostnadsfria jämförelsesidan Momondo.se.
Där kan du snabbt och enkelt få lista på din skärm med olika flyg och avgångar till Spanien. Sajten hjälper dig att finna de billigaste, snabbaste och bästa alternativen när du skall flyga.
Du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter och jämförelsetjänsten är helt gratis hos Momondo.se.Skriv en kommentar eller tipsa oss om något