Förbättra träningen & hälsan med CBD olja

oktober 17, 2019
av admin

I samarbete med cbdolja.nu

Alla som tränar vet att man ibland hamnar i en svacka i träningen. Svackan kan bero på sjukdom, bristande motivation eller stress. Det kan vara svårt att komma tillbaka till träningen efter ett uppehåll eftersom muskelmassan bryts ned när du inte tränar. Det naturliga kosttillskottet CBD olja kan hjälpa dig i din träning och ditt muskelbyggande. Dessutom har den flera positiva effekter på välmåendet i övrigt. Här kan du läsa mer CBD oljans positiva effekter på träningen och hälsan.

Vad är CBD olja?

CBD står för Cannabidiol och är en av många cannabinoider i cannabis-plantan. CBD har uppmärksammats för sina lindrande egenskaper och nyligen tog antidopningsorganisationen Wada bort cannabidiol från listan på förbjudna substanser. Det innebär att det nu är lagligt för professionella atleter såväl som övriga människor att använda CBD-produkter. Cannabisplantan är dock historiskt känd för att lindra smärta och andra åkommor. Den har använts i flera tusentals år över hela världen. Idag går det att köpa som ett naturliga kosttillskott i form av bland annat olja och krämer. Oljan intas oralt eller genom att stryka den direkt på huden. Det är viktigt att man följer rekommenderad dosering och börjar med en liten dos. Den är inte psykoaktiv och ger inget rus.

Hur påverkar CBD olja min träning?

CBD olja kan ge en positiv effekt på din träning och muskeluppbyggnad. När du tränar bryter du ned musklerna för att de ska byggas upp och bli starkare. Träningsvärken du känner efter ett hårt pass är en inflammation. Detta är nödvändigt för att bygga upp musklerna, men ibland kan det leda till muskelskada eller för mycket värk. CBD hjälper kroppen att hantera inflammationer och förbättrar återhämtningen. Detta kosttillskott är särskilt intressant för dig som tränar och vill kunna återhämta dig snabbt samt minska muskelslitningen. Oljan är även mycket bra om du har haft ett träningsuppehåll och vill bygga upp musklerna skonsamt. Den hjälper mot värk, ömhet och smärta.

Hur påverkar CBD olja min hälsa i övrigt?

CBD har även positiva effekter på din hälsa i övrigt. Dess ångestdämpande egenskaper gör att oljan kan minska både stress och depression. Den minskar smärta vilket kan vara bra vid huvudvärk såväl som svårare värk. Även vissa hudbesvär som akne, psorias och eksem kan lindras med CBD-olja. Många som använder oljan tycker även att sömnen och prestationsförmågan förbättras.